Şehzadeler Belediyesi “Yer İşgaliye Tespit ve Takdir Komisyonu” esnafın işgaliye sınırlarını belirlemek amacıyla bir araya geldi. Manisa’da ilk kez böyle bir komisyon oluşturuldu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “İlçemizdeki işgaliye sınırlarını esnafımızı ve yayalarımızı mağdur etmeden, konunun muhataplarına danışarak belirleyeceğiz” dedi. 

Şehzadeler ilçesinde kaldırım işgalleri masaya yatırıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, hem yayaların hem de esnafın mağduriyetini önlemek amacıyla  “Yer İşgaliye Tespit ve Takdir Komisyonu” oluşturdu. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, encümen üyeleri, daire müdürleri, ticaret odası ve esnaf odası ile tüm siyasi partilerin meclis üyelerinin yer aldığı komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi. Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi binasında düzenlenen toplantıda yaya geçitleri kapatılmadan, mümkün olan yerlerde işgaliye sınırları belirleneceği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çelik, “Encümen üyelerimiz, ilgili başkan yardımcımız,  daire müdürlerimiz, 7 tane esnaf sanatkar odamızın başkanı, ticaret ve sanayi odamızın temcilsi ile tüm siyasi partilerin belediye meclis üyelerini davet ettik. Amacımız Şehzadeler sınırları içerisinde ortak bir akıl oluşturarak; esnafıyla, idarecisiyle, yöneticisiyle herkesi memnun edecek uygulamaların sınırlarını tespit edip, uygulayabilmek.  Şüphesiz ki yaya trafiğinin engellenmemesi önemli bir husus. Ancak esnafımızın da mağdur edilmemesi, yüzünün gülmesi bizim için aynı şekilde önemli. İnanıyorum ki bu toplantıya katılan temsilcilerimiz en doğru karara imza atacaklardır” dedi.

SINIRLAR MUHATAPLARINA DANIŞILARAK BELİRLENECEK

İşgaliye sınırlarının ilk kez bir komisyon eşliğinde, muhataplarına danışılarak belirlendiğine dikkat çeken Başkan Çelik, “Şehzadeler sınırlarındaki bütün sokaklar, sevgi yolları, parklar burada bulunan komisyon tarafından tek tek incelenecek. İşgaliye sınırları, gece ve gündüz yaya trafiğini engellemeyecek şekilde belirlenecek. Ardında da bunun denetimleri yapılacak. Esnafımız da kurallarını bilecek ve ona göre hareket edecek. ‘Biz yaptık oldu’ mantığıyla hareket etmiyoruz. Normalde ilgili müdürlerimizle bir araya gelerek de bu sınırları tespit edebilir; daha sonra da muhataplara tebliğ edebilirdik. Ancak yönetimdeki farklılık anlayışımız; konunun muhatabı olan herkesin bir araya gelerek, ortak bir akıl oluşturup sonuca varmasıdır” dedi. Komisyonun bu hafta içerisinde saha çalışması yaparak, en geç 11 Şubat’a kadar kesin sınırları belirleyeceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim