Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gölmarmara ziyaretinde ilçeye üniversite ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne ait MABEM (Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi) kazandırılması konularını gündeme getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe belediyesinin yer göstermesi halinde binaları da yapabileceklerini ve Celal Bayar Üniversitesi ile irtibata geçerek ilçeye hareket getirecek yüksekokulu Gölmarmara’ya kazandırabileceklerini söyledi.

Gölmarmara’yı ziyaretinde ilçeye üniversite ve MABEM kazandırılması konusunda görüş alışverişinde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gölmarmara’ya yapılacak bir yüksekokulun ilçeye hareket getirebileceğini söyledi. Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ve ilçede bulunan iş adamlarıyla konuyu değerlendiren Başkan Ergün, “Öncelikle bununla ilgili ilçe belediyesinin bir yer belirlemesi gerekiyor. Yer belirlenmesinin ardından hazırlanacak proje ile üniversitemizi ziyaret edebiliriz. İlçemizin bunu ne kadar istediği konusunda rektörümüzle istişarelerde bulunuruz. Eğer onay çıkarsa, bina sürecini altı ayda bitiririz. Ben bunun sözünü Selendi’ye verdim. Gölmarmara’ya da veriyorum. Eğer buraya Celal Bayar Üniversitesi’nin iki bölümünün yer alacağı bir yüksekokul kazandırabilirsek, bu her anlamda Gölmarmara’ya bir hareket getirir” diye konuştu.

Yer Vermeye Hazırız

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz’de ilçenin üniversiteye ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Daha önce ilçemizde yüksekokul varmış ancak şartlar uygun olmadığı için üniversite buradan ayrılmış. Şu anda bunun eksikliğini hissediyoruz. Ancak bir üniversite için yer vermeye hazırız. Beş bin dönümlük bir arazimiz var. Eğer şartlar oluşursa burayı hemen üniversiteye verebiliriz. Ayrıca hemen bu yerin yanında 3 bin metrekarelik bir alan daha var. Burası da MABEM olarak değerlendirilebilir” dedi.

İncelemelerde Bulundular

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ve beraberindekilerle birlikte üniversite ve MABEM yapılması planlanan alanda incelemelerde bulundu. İhsaniye Mahallesi’nde bulunan 5 bin metrekarelik alan ve 3 bin metrekarelik alanların uygun olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Bununla ilgili çalışmalarımıza hemen başlayalım. İlçede herkes elini taşın altına koymalı. Biz ilçeye üniversite istiyoruz demekle bu olmaz. Elimizde projelerle gidersek, üniversite için ne kadar istekli olduğumuzu da gösteririz. Ayrıca buraya yapacağım MABEM ile gençlerimizi üniversiteye en iyi şekilde hazırlarız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim