MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, görevine başladı.  Daha önce İzmir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nde Müdür Vekilliği ve 2 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunda Komisyon Başkanlığı yapan Yalçınkaya, yerel yönetimlerle ilgili tecrübelerini Manisalılarla paylaşacağından dolayı büyük bir mutluluk içinde olduğunu belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı görevine, Aytaç Yalçınkaya getirildi. Büyükşehir yapılanmasında artık sona gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosuna tecrübeli bir isim daha eklemiş oldu. Büyük bir takımın içine dahil olmaktan dolayı ve önemli bir görevin kendisine emanet edilmesinden onur duyduğunu belirten Yalçınkaya, “Tecrübelerimizi, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün vizyonu ve desteği ile birleştirerek Manisa’ya en iyi hizmeti vermeye çalışacağız” diye konuştu.

Aytaç Yalçınkaya Kimdir:

1975 Karabük doğumlu olan Yalçınkaya, ilk, orta ve lise eğitimini Karabük’te tamamladı. Yükseköğrenimini Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde tamamladı. 1999 yılında Ziraat Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. 2003-2007 yılları arasında İzmir Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü’nde Şehir Plancısı olarak çalıştı. 2007 ve 2013 yılları arasında İzmir İl Özel İdaresi Yapı İşleri ve İmar Daire Başkanlığı’nda İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü olarak görev yaptı. Kasım 2013 tarihinden itibaren İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nde Müdür Vekilliği yaptı. 2012-2014 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir 2 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nda Komisyon Başkanlığı yapan Yalçınkaya, evli ve iki çocuk babasıdır.

  

Editör: TE Bilisim