Manisa Cumhuriyet Başsavcılığından Uşak Savcılığına atanan Durdu Kavak, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a veda ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kavak, “4 Haziran 2013 yılında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başlamıştım. O günden bugüne kadar da bu görevi devam ettiriyorduk. Fakat 2 yıldır biliyorsunuz yargıda bir değişim ve dönüşüm rüzgarı var. Bu rüzgarın ilk belirtisi olarak İzmir’den buraya atanmıştım, bu rüzgar hala devam ediyor. Yine bunun bir devamı olarak da Manisa Cumhuriyet Başsavcılığından Uşak Cumhuriyet Savcılığına atanmış bulunuyorum. Bizde asıl hakim olan görev, savcılıktır, diğer görevler geçicidir. Ben de Cumhuriyet Başsavcılığı görevimde 14 yılımı tamamladım. Çalıştığım süre itibarıyla da başsavcılıktan alınmış olmam gayet doğal, o yönüyle de hiç kimseye kırgınlığım da yok. Bu makamlar, bu görevler sorumluluk gerektiren görevler, daha önce sevdiğim bir insandan duyduğum bir cümleyi ben de tekrarlayacağım burada. Bu tarz görevlere gelirken insan tabii ki seviniyor, sevinmelidir de, çünkü milletine hizmet ediyor. Bu görevlerden ayrılırken daha çok sevinmelidir, niye, milletin emaneti sırtından alındı ve normal hayatına devam etmesi lazım. Biz de bu yönüyle görevden ayrıldığımız için daha çok seviniyoruz.  Sizinle de biz kısa bir süre de olsa beraber çalıştık. Devlette uyum önemli, devlette birliktelik önemli, diyalog önemli. Biz de buna dikkat ederek çalışmaya çalıştık ve karşılığını da sizlerden gördük. Bunun için de teşekkür ediyoruz” dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, “Bu makamlar gelinen ve gidilen yerler. Bu memlekette 15 sene Başsavcılık yapabilmek zaten başlı başına bir başarıdır. Sayın başsavcımızla uzun süre beraber olamadık ama uyumlu, sevecen, iyi duygularla dolu kişiliği doğrusu bizi çok mutlu eden bir etki oldu. Bizim meslekte de Kaymakamlık, temel olandır. Diğer görevler hep gelinip gidilen görevlerdir. Elbette idaredeki, yukarıdaki değişiklikler aşağıyı da ister istemez etkileyecektir. Bu hayatın akışı içerisinde bunu normal görmek gerekir. Umarız daha başka zeminlerde de beraber çalışma imkanı buluruz. Neticede başsavcımız çok uzağa gitmiyor, buralarda. Biz burada bir diyalog, bir dostluğu, arkadaşlığı başlatmış olduk, bunu da öyle kolay kolay bitiremezsiniz. Doğrusu biz başsavcımızla mutluyduk, memnunduk, bundan sonraki görevlerinde de kendisine hem başarı diliyoruz, hem ailesiyle mutluluklar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim