MANİSA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Ulaştırma Emniyeti ve Kaza İnceleme Uygulama Araştırma Merkezi’nin (ULEKAM) birlikte düzenlediği “Hemzemin Geçitler” konulu panele katıldı. Panelde Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın hizmetleri ve gerçekleştireceği projelerin sunumu da yapıldı.

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Ulaştırma Emniyeti ve Kaza İnceleme Uygulama Araştırma Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “Hemzemin Geçitler” paneli İzmir TCDD 3. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panele, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz,  TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır,  TCDD Tesisler Daire Başkanı Muzaffer Ergişi, TCDD Trafik Dairesi Başkanı Mehmet Uras, Merkez Emniyet Yönetim Sistemi Müdürü Erhan Gör, İzmir İnşaat Mühendisleri Odası yetkilisi Ali Fuat Günak, üniversiteler, emniyet müdürlüğü, karayolları ve inşaat mühendisleri odasından yetkililer katıldı. Hemzemin geçitlerin yaşanan kazalarda büyük bir etkisinin olduğunu ve bununla ilgili yapılan iyileştirmeler ve düzeltmeler ile ölüm oranlarının azaldığının vurgulandığı panelde, Demiryolu Hemzemin Geçitlerinde alınacak tedbirler ve uygulama esasları hakkında 2013 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğin belediyelere, karayollarına ve valiliklere verdiği sorumluluklar ele alındı.

Ulaşım Sorunları Yüzyüze Görüşülmeli

  Panelde konuşan Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, panelin önemine dikkat çekerek, “Hemzemin geçitlerle ilgili geçmişten günümüze sorunlar yaşıyoruz. Düzenlenen bu panelin sorunların çözümü noktasında faydalı olacağını düşünüyorum. Sıkıntılarımızı sizlerle paylaşarak, neticelendirerek ve ileriye dönük daha hızlı çözümler üretecek projeler üretmemiz lazım” diye konuştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın hizmetleri hakkında bir sunum gerçekleştiren Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz’e katılımlarından dolayı İzmir TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır tarafından plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilisim