MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, tüm Manisalıların mübarek kandilini kutladı. Başkan Ergün, mesajında, “İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılı ve acılı günlerin bu mübarek gece ile son bulmasını temenni ediyorum” dedi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü münasebetiyle kutlanan Mevlid Kandili olması dolayısıyla, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bir mesaj yayınladı. Başkan Ergün, “Dünyaya indirilen son ve hak din olan İslamiyet’in büyük savunucusu ve yükselticisi olan Hz. Muhammed’in doğum gününe bu yıl da erişmenin mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. O'nun doğduğu gece, ümitler yeşermiş; insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç yaşanmıştır. Bu başlangıç kötülüklerin, zulmün ve adaletsizliğin kol gezdiği Arap Yarımadası’nda yeniden ümitlerin yeşermesine sebep olmuştur” diye konuştu.

Dualarımızda maden şehitlerimizi unutmayalım

Mevlid Kandili’nin maneviyatımızı tazelememiz için büyük bir fırsat olduğunu belirten Başkan Ergün, ülkemizde yaşanan ve ruhlarımızda derin üzüntüler bırakan Soma ve Ermenek maden facialarının toplum olarak yüreğimizde açtığı yaralara da değinerek, “Ulus olarak 2014 yılında zor günler geçirdik. Özellikle Soma ve Ermenek’teki maden facialarında yaşananlar ülkemizi derinden yaraladı. Bu mübarek günlerde şehit olan emekçi kardeşlerimize de dualarımızda yer verelim. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum gününde, O’nun insanlık sevgisini örnek alarak şehrimize ve ülkemize elimizden gelenin en iyisini yaparak, en güzel şekilde hizmetlerimizi halkımıza sunmaya devam edeceğiz. Bu duygularla birlikte Peygamber Efendimiz’in doğum günü olan Mevlid Kandili’ni başta Manisa’mız olmak üzere, ülkemize ve tüm insanlık alemine barış, mutluluk ve esenlikler getirmesini, İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılı ve acılı günlerin bu mübarek gece ile son bulmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim