MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri olduklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Tek bayrak, tek millet, tek vatan ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yıldönümünü karşılamanın ve kutlamanın eşsiz heyecan ve coşkusunu yaşadıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Cumhuriyet, bağımsızlık ülküsü etrafında mutlak anlamda buluşan ve birleşen aziz milletimizin, örneğine az rastlanır bir irade ve cesaret ile zafere ulaştırdığı Kurtuluş Savaşımızın neticesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilan edilen Cumhuriyet’imiz, vatan ve millet sevdasının ölmez eseri olarak vücut bulmuş ve kutsal vatanımızın geleceğini şekillendirerek milletin gücünü tescillemiştir. Milli mücadele ruhu savaş şartlarında dahi milli egemenliğin ilke ve esaslarından ayrılmamış, demokrasinin yegâne yol olduğunu hiç ihmal ve inkâr etmemiştir. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladığı vatan topraklarında; kişilere, ayrıcalıklı kesimlere, elitlere veya zümrelere dayalı yönetim yerine, milletin hâkimiyeti kurumsallaştırılmış ve kararlaştırılmıştır” dedi.

Atatürk yolunda emin adımlarla ilerlemeliyiz

Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri olduklarını vurgulayan Başkan Ergün, mesajında şunlara yer verdi: “Tek bayrak, tek millet, tek vatan ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken Cumhuriyetimiz, eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerini kapsamasının yanında büyük bir düşüncenin ürünüdür. Bizler bu günlerin sorumluları olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, Büyük Önder Atatürk’ün inkılâplarıyla aydınlanmış yolda emin ve güçlü adımlarla ilerlemek zorundayız. Bu vesileyle Cumhuriyet Bayramı’mızı kutlarken, vatan savunmasında gözlerini kırpmadan canlarını veren şehitlerimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”

Editör: TE Bilisim