Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Çerçi, mesajında, ilkeli, tarafsız ve basın ahlak kurallarına riayet eden gazetecilerin, toplumsal kalkınma ve ülkenin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Manisa’da basın sektörünün hızla büyüdüğüne dikkat çeken Başkan Çerçi, “Hiç şüphesiz bu büyüme daha çok gazeteciye ekmek kapısı demektir. En zor ve en stresli meslekler arasında yer alan gazetecilik aynı zamanda en saygın mesleklerin başında gelmektedir. Gazetecinin görevi kamuoyunu en doğru şekilde bilgilendirmektir. Bunu yaparken tarafsızlık ilkesinden ödün vermemek gerekir. Farklı yaklaşımlar gerçekten gazetecilik yapmaya çalışan kurum ve kişileri yaralamaktadır.” dedi.       

BASIN KURULUŞU SAYISI ARTTI 

Daha önceden gazetecilerin sigortasız, sosyal ve ekonomik haklar açısından son derece zor şartlara çalıştığını hatırlatan Başkan Çerçi,”Hükümetimiz döneminde çalışma hayatıyla ilgili yapılan düzenlemeler sayesinde sigortasız gazeteci çalıştırmanın önüne geçildi. Basın kuruluşu sayısı arttı. Sadece Manisa’da 2000 yılında 2 veya 3 olan yerel gazete sayısı bugün itibariyle 9’a yükselmiştir. Yerel televizyonlarımız artmış, bunlara ilave olarak internet haber siteleri basın sektörüne adım atmıştır. Sektördeki büyüme daha çok kişinin istihdam edilmesi açısından olumludur” diye konuştu. 

Yunusemre Belediyesi olarak basın kuruluşları ve çalışan gazetecilere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Çerçi, “Geçtiğimiz ay basın mensuplarıyla gerçekleştirdiğimiz Fikir Sofrası projesi, onlara verdiğimiz önem ve değerin bir göstergesidir. Toplantımız çok da faydalı olmuştur. Bu vesileyle tüm basın mensubu arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim” diye konuştu.      

    

Editör: TE Bilisim