Kızılay’a kan bağışında bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kan bağının insan sağlığı açısında bir çok faydasının olduğunu belirterek, “Bağışlanan kan bazen birden fazla hayat kurtarır” dedi.

Türk Kızılayı Manisa Şubesi tarafından  Yunusemre Belediyesi’nde kan bağışı kampanyası başlatıldı. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi Kızılay’ın kampanyasına destek vererek kan bağışında bulundu. Kızılay tarafından belediye içerisinde oluşturulan kan toplama merkezinde Başkan Çerçi, Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Nevzat Aydemir ile birlikte kan verdi.  Yapılan kampanyaya belediye personeli yoğun ilgi gösterdi. 

“BAĞIŞLANAN KAN BİRDEN FAZLA HAYAT KURTARIR”

Kan vermenin önemine değinen Belediye Başkan Dr. Mehmet Çerçi,  “Kan vermenin gerek toplum sağlığı açısından gerekse diğer ihtiyacı olan insanların sağlığı açısından hayati önemi var. Bağışlanan kan bazen birden fazla hayat kurtarır. Aynı zamanda kan vermek insanın kendi sağlığı içinde büyük önem arz ediyor. Kemik iliği, tansiyon ve vücudun kendi kanının tazelenmesi ve oksijen kapasitesinin arttırılması açısından çok faydalıdır. Ben bütün sağlıklı bireyleri kan vermeye davet ediyorum. Bizim personelimizde yoğun ilgi gösteriyor. Tük Kızılayı’na da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kan bağışının tamamen Kızılay tarafından yürütüldüğünü belirten Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, “Tüm kurum ve kuruluşlara protokoller ve eğitimler yapıp kan topluyoruz. Manisa Türk Kızılayı bu konuda en üst seviyeye geldi. Yunusemre Belediye Başkanımız  Mehmet Çerçi, hem kendisi hem de personeli kan verdi. Kan vermek çok kolay bir şey. Kan vermenin faydaları var. Bir kan 3 hastanın hayatını kurtarabilir. Verilen kan vücuttaki kanın yenilenmesine yol açıyor. Tansiyonu düzenliyor. Kan yetmezliği azaltıyor. Biyolojik yaşın gençleşmesine sebep oluyor. Kemik iliği kan yapıyor daha çok çalışıyor. Bu da insanı zinde olmasını sağlıyor. Ben herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim