Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Sancaklı Yörükleri Derneğinin düzenlemiş olduğu sabah kahvaltısında vatandaşlarla bir araya geldi. Sancaklı Yörüklerinin olduğu yerlerde huzur ve güven olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik bu kültürel yapının nesilden nesile devam etmesi gerektiğini söyledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Sancaklı Yörükler Derneği ile bir araya geldi. Dernek binasında verilen kahvaltıda konuşan Sancaklı Yörükleri Dernek Başkanı Ahmet Hulusi Arslan “Öncelikle sizleri derneğimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum hepiniz hoş geldiniz. Dernek olarak uzun bir süredir faaliyet olarak çok aktif olmadığımızı biliyoruz. Bundan sonrası için yönetim kurulumuz ile ileriye yönelik olumlu projelerimiz olacak. Bu konuda tüm dernek üyelerimizin ve değerli belediye başkanımızın desteklerine ihtiyacımız olacak. Sancaklı Yörükleri adına inşallah bundan sonra daha güzel olacak” dedi.

Şehzadeler Belediyesi olarak kültürel değerlerin korunması ve yaşatılması noktasın her türlü çalışmanın içerisinde olacaklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bu gün burada bizleri ağırladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sözlerimin en başında bir sabah kahvaltısında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Sancaklı Yörüklerimiz bizim için önemli, biz sizleri sizin medeniyetinizi seviyoruz. Sancaklı Yörüklerinin olduğu yerlerde huzur ve güven var. Bu kültürel yapının nesilden nesile devam etmesi lazım. Bu değerler bizlerle beraber yaşayıp bizlerden sonra yok olmamalı. 200 yıl sonrada gelecek nesillerimiz bu Sancaklı Yörükleri iyi insanlar, güzel insanlar diye bilmeli. Bunun yolu da, eğitim çalışmalarından, örfümüzü, âdetimizi ve kültürümüzü yeni nesillere aktarmaktan geçiyor. Bu nokta da dernekleşmek ve bu derneklerin yapmış olduğu etkinlikler büyük bir önem arz ediyor. Ben bu yolda emek harcayan değerli dernek başkanım başta olmak üzere tüm yöneticilere teşekkür ediyorum. Bizde Şehzadeler Belediyesi olarak değerlerimiz, kültürümüzün yaşatılması ve yeni nesillere tanıtılması noktasında üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Önümüzdeki dönem içerisinde ortak projeleri, etkinlikleri hayata geçireceğimize inanıyorum” dedi.

“Kiraz Alım Merkezinde Sona Gelindi”

Sancaklı Yörüklerinin genel itibarı ile Kirazcılık ile uğraştığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik önümüzdeki son bahar aylarında Kiraz alım merkezinin temellerinin atılması için çalışmaların devam ettiği müjdesini verdi. Bölgenin kiraz noktasında ciddi bir ihracat potansiyeli olduğunu vurgulayan Başkan Çelik “ Seçimlerden öncede sürekli dile getiriştik. Kuzey yarım kürede ilk kiraz şehrimizde yetişiyor. Çok ciddi bir ihracat potansiyeli olan bir ürün. Bu nedenle mevcut şartlarda yapılan kiraz alım satımı bize yakışmıyor. Sokaklarda, kahve köşeleri ve otobüs duraklarında tüccara ürettiği kirazları teslim eden üreticilerimiz var. O bölgeye yakışan bir Pazar oluşturulursa ben inanıyorum ki daha çok tüccar o bölgeye gelecek ve daha sağlıklı bir alışveriş olabilecek. Bin Bir sıkıntıyla üretilmiş olan kirazlarımız daha da değerli satılabilecek. Bu noktada ben bir kiraz alım merkezi oluşturulması adına büyük emekler sarf eden kiraz üreticileri birliği başkanımız Mustafa Kabasakal’a çok teşekkür ediyorum. Birkaç yıldır arkadaşlarıyla beraber, modern, çağdaş, üreticilerin ihtiyaçlarını karşılaya bilecek bir kiraz alım merkezinin yapıla bilmesi için çalışıyorlar. Belediye başkanı olduktan sonrada bu görevi biz kendilerinden devraldık. Göreve gelir gelmez bu konuyla ilgili olarak hızlı bir şekilde girişimlerde bulunmuştuk. Şehzadeler Kaymakamımız ile birlikte de birkaç gün mesai harcadık. İşin neticesinde TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berberin yoğun takipleri ve diğer milletvekillerimizin de destekleri neticesinde işi nihayete erdirme noktasına geldik. En kısa süre içerisinde belirlenmiş olan alanda 130 dönümlük arazinin kullanım hakkını Şehzadeler Belediyesi olarak alıyoruz. Belediye olarak o alanın imar planlarını yapıyoruz. Yapılacak olan tesisin projelerini de hazırlıyoruz. Nasip olursa son bahara doğru modern bir kiraz alım merkezinin temellerini sizlerle birlikte atmış olacağız. Sancaklı Bozköy mahallemizde yapacağımız bu kiraz alım merkezinde o bölgede yetişen diğer meyvelerinde alım satım merkezi haline gelecek. Bu konunun da takipçisi olduğumuzu bir kez daha buradan belirtmek isterim” dedi.

“Spil’ de Yörük Buluşması Düzenleyeceğiz”

Sancaklı Yörükleri Derneği ile ortak projeler yapmayı hedeflediklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “ Önümüzdeki dönemlerde inşallah çok daha güzel günler olacak. Hep birlikte çalışmalar yapacağız. Festivaller düzenlemeyi planlıyoruz. Spil Dağında bir Yörük buluşması düzenlemeyi amaçlıyoruz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Şehzadeler Belediyesi Sancaklı Yörüklerinin her zaman yanındadır. Yapacağı her etkinlikte desteğe hazırız” dedi. Kahvaltı programının ardından başkan Çelik Alaybey mahallesinde incelemelerde bulundu. Alaybey mahallesinde bulunan dernek binasında verilen kahvaltı programına, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ in yanı sıra Başkan yardımcılar Ulus Kotluca, İsmail Önal, Süleyman Çoban, Alaybey Mahalle Muhtarı Kemal Öz, Nişancı Paşa Mahalle Muhtarı Nevin Becerikli, Dilşeker Mahalle Muhtarı İhsan Uyar, Sakarya Mahalle Muhtarı Orhan Oktay, Şehitler Mahalle Muhtarı Hasan Dalgızlar, Karaoğlanlı Mahalle Muhtarı Hüseyin Kılınç, Sancaklı Bozköy Mahalle muhtarı Kadir dalgın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim