Akhisar Belediyesi tarafından hizmetine sunulan 'Hasta Hizmet Aracı' ile sürekli tedavi görmek zorunda olan hastaların hayatını kolaylaştırdı.


Akhisar Belediyesi tarafından sürekli hastanelerde tedavi görmek zorunda olan hastaların hayatını kolaylaştırılması amacıyla hizmete sunulan 'Hasta Hizmet Aracı' vatandaşların takdirini topladı. Hasta Hizmet Aracı ile şehirde yaşayan yaşlı, ağır engelli, kısmi felçli ve kanser gibi sürekli tedavi gerektiren vatandaşları evlerinden sağlık kuruluşlarına ulaşımları sağlanıyor. Onkoloji hastalarına da 7 gün 24 saat hizmet veren araç ile imkanı olmayan vatandaşlar sağlık kuruluşlarına rahatlıkla ulaştırılıyor. Vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlu, “İmkanları olmayan vatandaşlarımızın, tedavilerinin gerçekleştirilmesi ve sağlık durumlarının takibinin yapılması amacıyla Akhisar Belediyesi olarak elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. Zor bir tedavi sürecinden geçen kanser hastalarımıza acil şifalar dilerim” diye konuştu.


Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, bu hizmeti daha geniş kitlelere yayarak Akhisarlılara hizmet edeceklerini söyledi. Sağlığın çok önemli olduğuna değinen Başkan Dutlulu, “Öncelikle zor bir tedavi sürecinden geçen tüm kanser hastalarımıza acil şifalar dilerim. Akhisar'ımızda yaşayan kanser hastalarımızı, belediyemizin Hasta Hizmet Aracı ile alarak çevre illerdeki hastanelere ulaşımını sağlıyoruz. Şehit ailelerine de hizmet veren bu aracımızla, maddi gücü olmayan hasta vatandaşlarımızın rahat ve konforlu bir şekilde tedavi merkezlerine ulaşımını ve sağlık durumlarının takibini yapıyoruz. Sağlık olmazsa hiçbir şey olmaz. Her şeyin başı sağlık. Bu sebeple bu tür hizmetleri çok önemsiyorum. Allah bütün hastalarımıza acil şifalar versin” ifadelerini kullandı.


Derman Belediyeciliği anlayışı ile kanser hastalarına hizmet eden Akhisar Belediyesinin Hasta Hizmet Aracından faydalanan Hafize Demirkesen (51) , Kıymet Özbek (65), Yasemin Baturçam (50) ve İlker Elmas (35) Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu'ya teşekkür etti.


Hizmet aracıyla birlikte hayata döndüğünü söyleyen Hafize Demirkesen bay-pass ameliyatı sonrası kontrollerini rahatlıkla yerine getirebildiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim