MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde parkta spor yapan 4 aylık hamile 32 yaşındaki Ebru Tireli'ye saldırdığı iddiasıyla Mehmet T.'nin önce tutuklanıp sonra serbest bırakılmasının ardından, olayı gerçekleştirdiği belirtilen 34 yaşındaki Davut K. tutuklandı. Bir tuğla fabrikasında işçi olarak çalıştığı belirtilen Davut K.'nın poliste ve adliyede suçunu itiraf ettiği belirtildi.

Öce olayın faili olduğu iddiasıyla yakalanan ve çıkarıldığı mahkemede Mehmet T.'nin 'delil durumundaki değişiklik' nedeniyle serbest bırakılmasının ardından polisin oluşturduğu özel ekip çalışmalarını hızlandırdı. Olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla dün gözaltına alınan tuğla fabrikası işçisi bugün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, bugün akşam saatlerinde son gelişmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "7 Aralık'ta akşam saatlerinde Turgutlu'da meydana gelen ve medya organlarında yer alan parkta yürüyüş yapan hamile kadın vatandaşımızın darp edilmesiyle ilgili 12 Aralık'ta olayın faili olabileceği değerlendirilen bir kişi yakalanıp, gözaltına alındı. Şüpheli ifadesinde olay günü parkta mağdur ile karşılaştıklarını, tartışma sırsında mağdurun yere düştüğünü kabul etti. Bu kişi bugün tutuklanıp, cezaevine konuldu. Kamuoyuna duyurulur."

İKİ KADINA DAHA SALDIRDI İDDİASI

Manisa'nın Turgutlu İlçesinde parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye saldırıp, dövdüğü iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan  Davut K.'nın, daha önce de iki kadına daha benzer şekilde saldırdığı ileri sürüldü. Daha önce gözaltına alınıp tutuklanan M.T.'nin delil durumundaki değişikliğin ardından serbest bırakılmasından sonra soruşturmayı derinleştiren polis, iddiaya göre, ilçedeki bir otoparkta, Ebru Tireli'ye saldıran kişinin geldiği araca benzer kırmızı bir araç olduğunu tespit etti. Otomobilin plakasından yola çıkan polis, Tireli'nin saldırıya uğradığı parkın bulunduğu Osman Gazi Mahallesi'nde yaşayan Davut K.'yi gözaltına aldı. Polisteki ifadesinde Ebru Tireli'ye saldırdığını itiraf eden evli Davut K.'nin diğer iki kadını ise kendisinin dövmediğini söylediği öğrenildi. Antidepresan haplar kullanan Davut K.'nın olay anında ise alkollü olduğu da öne sürüldü. EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA Manisa'nın Turgutlu İlçesinde parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye saldırıp, dövdüğü iddiasıyla tutuklanan Davut K.'nın, daha önce de bir kadına saldırdığı, ancak kadının şikayetçi olmadığı belirtildi. Olayla ilgili Turgutlu'ya gelerek incelemelerde bulunan Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, yaptığı açıklamada, "M.T'nin Cumhuriyet savcılığına yapılan itiraz üzerine serbest bırakılmasıyla birlikte oluşturduğumuz özel ekip, olay gecesi o bölgede bulunduğunu belirlediğimiz D.K isimli şüpheli gözlem altına alındı. Sorgusunda suçunu itiraf etti. İlgili kişi de hakkında düzenlenen evrakla tutuklandı. Olayın şüphelisi suçunu itiraf ettiği için Ebru Tireli'ye teşhise ettirmedik. Psikolojik rahatsızlıkları bulunan kişi, iki ay öncesinde bir bayana yönelik saldırıda bulunduğunu belirledik. Ancak bu kadın emniyetimize her hangi bir şikayet başvurusunda bulunmamış. Olayla ilgili bazı detaylar üzerinde çalışıyoruz" dedi.

İLK TUTUKLANAN KİŞİ DÜN SERBEST KALMIŞTI

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye (32) parkta spor yaparken saldırdığı iddiasıyla M.T. tutuklanmıştı. M.T. dün delil durumunun değişmesi nedeniyle serbest bırakılmıştı.

Enflasyon rakamları açıklandı! Enflasyon rakamları açıklandı!

Mehmet T.'nin avukatı Melike Ören Tak, müvekkilinin arabasının olay günü evinin önünden ayrılmadığına dair kamera kaydını mahkemeye sunduklarını belirterek delil durumu değişikliği dikkate alınarak serbest bırakıldığını ifade etti. Tak, "Müvekkilimin tutukluluğundan sonra olayda kullandığı ileri sürülen aracın saldırı anında evinin önünde durduğuna ait güvenlik kamerası görüntüleri bulduk. Bunun üzerine delil durumu değişikliği olduğu için savcılığa itirazda bulunduk. Emniyet kaynaklarının da yaptığı incelemede bu görüntüler doğrultusunda delil durumu değişiklikliğinden dolayı müvekkilim serbest kaldı. Gerçek saldırganın yakalanması için de emniyet titiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Editör: TE Bilisim