Şehzadeler Belediyesi tarafından nikah ve çok amaçlı salon olarak kullanılmak amacıyla kiralanan Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nin restorasyonu tamamlanmadan çatısı çöktü. Ocak ayında hizmete gireceği söylenen Bedesten’in çöken çatısının onarılıp hizmete girmesi merakla bekleniyor.

Ferdi UZUN

Şehzadelerde silahlı kavga Şehzadelerde silahlı kavga

Şehzadeler Belediyesi tarafından nikah ve çok amaçlı salon olarak kullanılmak amacıyla kiralanan Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nin restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılmışken şimdi de çatısı çöktü. Henüz neden çöktüğü belirlenemeyen Bedesten’in Ocak ayında hizmete gireceği söylenmişti. Geçtiğimiz haftalarda Bedesten’de incelemelerde bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “İlk nikah Ocak ayı içerisinde kıyılacak. Bedesten’in tarihi yapısına uygun koltuklarımız geldi. Bedesten artık hem evlenecek çiftlerimize nikah hizmetleri sunacak hem de kültür sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacak. En güzel konferanslar, seminerler bu salonda icra edilecek. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu tarihi mekan bölge esnafımıza da ciddi katkılar sağlayacak. Çarşımıza bir hareketlilik getirecek. Şehzadeler, tarihi  ve prestijli bir salona sahip oldu” demişti.

Esnaf umutsuz konuştu

Restorasyonu bitme noktasına gelen Bedesten’in son halinden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Bedesten esnafı ise çatının çökmesinden dolayı umutsuz konuştu. Bedesten esnafı şu ifadelerde bulundu: “Çatı neden çöktü bilmiyoruz. Birkaç gün önce gelip baktılar. Restorasyonu bitiyor diye sevinirken şimdi de çatısı çöktü. Umarız en kısa zamanda çöken yer onarılır.”

Editör: TE Bilisim