MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Ergün, “Büyük Millet Meclisi’nin açılması dönemin şartlarını dikkate aldığımızda destansı bir atılım, kararlı bir adımdır. Milletimiz kendi geleceğine kendisinin yön vereceğini 23 Nisan 1920 itibariyle göstermiş, temsilcileri eliyle tüm dünyaya duyurmuştur” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunlara yer verdi: “Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 95’inci yıl dönümünü hep birlikte kutluyor, bu aziz millet emanetinin anlam ve önemini bir kez daha heyecanla idrak ediyoruz. Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 tarihinde Ulus’taki taş binada açılması, son iki asırlık hadiselerin en mühim halkası ve en önemli hamlesidir. Bu büyük adım, Türk milleti için yeni bir milat, kutlu bir başlangıç ve sağlam bir irade olarak tarihimizdeki yerini almıştır. TBMM, her şeyden önce Türk milletine duyulan sevgi ve saygının eşsiz bir tezahürü, çok kıymetli bir ürünüdür. Büyük Millet Meclisi’nin açılması dönemin şartlarını dikkate aldığımızda destansı bir atılım, kararlı bir adımdır. Milletimiz kendi geleceğine kendisinin yön vereceğini 23 Nisan 1920 itibariyle göstermiş, temsilcileri eliyle tüm dünyaya duyurmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle ifade edecek olursak; Büyük Millet Meclisi, bizi yaşatmamak isteyenlere karşı yaşamak hakkımızı müdafaa etmek üzere toplanmıştır.”

Çocuklar geleceğimizin teminatı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasını bayram olarak çocuklara armağan ettiğini hatırlatan Başkan Ergün, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yaşanabilir alanlar oluşturmak, onların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini sağlayacak projeler üretmek için göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışmalar yürütüyoruz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız ilhamla çocuklarımızın sağlıklı birer birey olarak yetişmeleri için bundan sonra da çalışmalar yürüteceğiz. Manisa merkezinde hayata geçirdiğimiz çocuk kulüplerini ilçelerimizde de kurarak, geleceğe sağlıklı beyinler kazandırmanın çabası içinde olacağız. Bu duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutluyor; başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim