FRC Dünya Şampiyonası’nda Türkiye temsilcisi FRC Dünya Şampiyonası’nda Türkiye temsilcisi
Microsoft’un işletim sistemi Windows’ta, okul ya da işyerindeki ihtiyaçlara yönelik olarak çözümlerin yer aldığı Office programları içinde, sunum hazırlamak için tercih edilen Powerpoint, Windows slayt programı olarak da bilinen, milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir program. Ücretsiz slayt programları içinde yer alan Powerpoint, sunduğu geniş görsel kaynaklarla hem kurumsal müşterilere, hem de öğrencilere hitap eden gelişmiş bir slayt programı. Windows slayt programı Powerpoint nasıl indirilir, nasıl kullanılır? En önemlisi de özellikleri nelerdir, bakalım.

Powerpoint’in özellikleri nelerdir?

Windows bilgisayarların standart slayt yapma programı olan Powerpoint, içerdiği görsel materyallerle birçok ihtiyacı kolay bir şekilde çözebileceğiniz ve farklı formatlarda, kaliteli sunumlar hazırlayabileceğiniz bir program. Powerpoint’in özelliklerini incelememiz gerekirse, aşağıdaki yönler öne çıkmakta.

İş dünyasına uygun taslak tasarımlar

Powerpoint, iş sunumlarında gönül rahatlığıyla kullanılabilecek bir slayt yapma programı. Rapor hazırlamak, kapsamlı bir sunum yapmak ve bunları yaparken görsel öğelerle destekleyip, etkileyici tablolar ve diğer öğelerle sunmak istiyorsanız Powerpoint’te birçok hazır sunum tasarımı var.

Animasyonlar, çizimler ve grafikler

Powerpoint, eski ve köklü bir slayt programı olarak, geniş bir içerik arşivine sahip. Bu da, yaratıcı ve kaliteli slayt hazırlama sürecinde size yardım edecek. Farklı animasyonlar, yazı fontları, grafikler ve tablolarla anlatmak istediğiniz iyi bir şekilde ifade edecek olan Powerpoint sunumları, yaratıcı çalışmalar, reklam dökümanları, toplantı metinleri ya da analiz gibi temalarla kullanılabilir.

Online Powerpoint kullanımı

Microsoft Windows’un sunu programı, uzun yıllardır Windows bilgisayarlarda standart bir ofis programı olarak yer alıyor. Ancak son yıllarda yapılan atılımlarla, Powerpoint online olarak, Microsoft’un diğer hizmetleriyle bağlantılı şekilde de sunulmaktadır. Bunun için Microsoft 365 paketlerine göz atabilirsiniz. Eğer ücretsiz slayt programları arıyorsanız, geniş bir slayt programı kaynağının yer aldığı slaytprogrami.com adresine göz atabilirsiniz.

Powerpoint ücretli bir slayt programı mı?

Microsoft, Windows işletim sisteminde Powerpoint’i, hazır bilgisayarlarda ücretsiz bir office özelliği olarak sunuyor. Ancak günümüzde Microsoft 365 bünyesinde Powerpoint’i satın almak isterseniz ücretli lisans karşınıza çıkar. Online bir altyapı olan Microsoft 365’te, Powepoint’in yanı sıra Word, Excel, OneNote, Outlook ve Access gibi programların da dahil olduğu paket yıllık 539 tl gibi bir lisans ücreti ile sunuluyor. Ancak ücretsiz olarak kaliteli slayt programlarını satın almak istiyorsanız, Powerpoint’e alternatif olarak çeşitli ücretsiz slayt programlarının yer aldığı Slayt Programı adresini ziyaret edebilirsiniz.

Powerpoint’e alternatif slayt programları

Bilgisayarınız Windows değil de, Mac gibi farklı bir versiyon içeriyorsa ve kaliteli bir slayt programı arıyorsanız, tek seçeneğinizin Powerpoint olmadığını bilin. Özellikle bulut tabanlı ve her nerede olursanız olun rahatlıkla kullanabileceğiniz birçok yeni nesil ücretsiz ya da ücretli, premium slayt programı var. Slide Rocket, Prezi, Haiku Deck ve Proshow Producer gibi programların indirme linkleri ve incelemelerinin yer aldığı slayt programı indirme sitesine giderek bilgi alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim