Sosyal medya kamusal güveni zayıflattı Sosyal medya kamusal güveni zayıflattı

SEO çalışmaları, web sitelerinin arama motorlarında daha fazla tanınmasını ve daha üst sıralarda yer alarak, ürünün ya da hizmetin daha iyi bir şekilde tanınması konusunda yapılmaktadır. Bu nedenle SEO stratejileri uygulayarak daha iyi kazanımlar elde etmek mümkündür. Fakat SEO stratejilerini yapmadan önce ilk olarak bu stratejinin site sahibine nasıl bir fayda sağlayacağını bilmesi gerekmektedir. Bunun için de çalışmalar sonucunda nasıl bir geri dönüm elde etmek istendiğini bilmek, oluşturulacak stratejinin daha sağlıklı olması konusunda yardımcı olmaktadır. Böylece site sahibi bütçesini de boşa harcamamış olmaktadır. Web sitesi çalışmalarında izlenmesi gereken bazı yer almaktadır. Bunlardan en çok faydalı olanları bir arada kullanıldığında ortaya çıkan sonuçlar ise oldukça başarılıdır. Görünürlük, trafik ve ROI (yatırımlardan elde edilen kazanım) analizi web sitesi çalışmalarında bir araya geldiğinde oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkaran SEO stratejileridir.

Görünürlük

Bütün web sitesi sahiplerinin en çok istediği unsur, dünya üzerinde en çok görüntülenen web sitesi olmaktır. Google’da ilk sıraya yükselerek internet kullanıcılarının ve potansiyel müşterilerin web sitesine olan güveni artmaktadır. Google sıralamalarında en üst sıralara yükselmenin en kolay yolu ise anahtar kelime optimizasyonudur. Anahtar kelimelerin seçimi ise marka isminin yanında internet kullanıcılarının en çok aramakta olduğu kelimeler olmalıdır. Bu şekilde daha çok görüntülenme elde edilebilmektedir.

Web Site Trafiği

Bir web sitesi açıldıktan sonra ziyaretçi sayısının yükselmesi için de aktif olarak uygulanması gereken bazı SEO teknikleri bulunmaktadır. Burada ilk olarak ürünlerin ve sunulan hizmetlerin yanında müşterilerin tanınması ve bununla beraber de uygun bir strateji geliştirilmelidir. Sonrasında trafiğin kontrol altına alınması gerekmekte ve bunun için de Google Analytics ve Data Studio gibi araçlar kullanılabilmektedir. Web site trafiğin de atılan adımların ölçülmesi için de oturumlar, kullanıcılar, sayfa görüntüleme, oturum süresi ortalaması, siteden çıkma oranı ve oturum başına sayfalar parametrelerinin analiz edilmesi gerekmektedir.

ROI Analizi

ROI analizi, web sitesi sahibinin bu web sitesine yapmış olduğu yatırımların ve web sitesi sahibine geri dönen kazanımları analiz etmeye verilen isimdir. Yapılması gereken işlem ise satış reklamları ve elde edilen potansiyel sadık müşteri sayısıdır. Bu işlemi yapmak için de Google Analytics yine yardımcı olmakta ve bazı göstergeleri sunmaktadır. Bu yazı sponsorluğunda yazılmıştır.

Editör: TE Bilisim