Muğla'da düzenlenen rafting kampı sona erdi Muğla'da düzenlenen rafting kampı sona erdi
Türkiye genelinde 30 bin 6-17 yaş grubu 30 bin öğrenciyi lisanslı futbolcu yapmayı hedefleyen Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ‘Kulüp-Okul-Futbol(KOF)’ Projesi, Manisa’da başladı. Manisa Şehzadeler İlçesi’ndeki Akşemsettin Ortaokulu’nda düzenlenen projenin start törenine Vali Vekili Mesut Eser, TFF Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Süper Lig hakemleri Yunus Yıldırım, Çağtay Şahan, Okul Müdürü Süleyman Aydın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Projenin starttı töreninde ayrıca okula TFF tarafından hediye edilen 12 bilgisayar sınıflara teslim edildi. Projenin start kurdelesinin kesilmesini ardından protokol üyeleri sınıfları tek tek gezerek öğrencilere hediyelerini verdi.

KOF Projesi hakkında bilgi veren TFF Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, projenin profesyonel futbol kulüpleri ile yakın çevrelerindeki okulların iletişimlerinin sağlanarak, 6-17 yaş arasındaki öğrencilere, gönüllü öğretmenler eşliğinde temel futbol eğitimi verilmesi üzerine kuruluğunu dile getirdi. Koşar, “Projenin esas amacı ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutup, futbola ve spora yönlendirmek. Bu çerçevede Türkiye genelinde 30 bin lisanslı genç futbolcu yetiştirmeyi düşünüyoruz. Proje çerçevesinde 65 ilde belirlenen okullar kendi aralarında okul takımları oluşturacak. Oluşturulan takımlara üniversitelerden antrenörler atanacak. Antrenörler ve öğretmenler eşliğinde bu takımlarımızı yetiştirecek. Takımlarımız bu yılki eğitim öğretim yılı sezonunu sonuna kadar kendi illerinde turnuvalar yapacak. Bu turnuvalarda yetenekli tespit ettiğimiz öğrenciler, illerindeki profesyonel veya amatör kulüplerin kendi yaş gruplarına göre bünyesine alınacak. Böylece tespit edilen yetenekli öğrencilere lisans sağlamış olacağız. Ayrıca spor kulüplerinden yetişen yetenekli öğrencilerimizden de milli takımada katkı sağlamış olacağız’’ diye konuştu.

Okul takımlarının Ocak ayı sonuna kadar oluşturulacağını dile getiren Koşar, okulların oluşturacağı takımlardaki sporcuların formaları, spor ekipmanlarının TFF tarafından karşılanacağını söyledi. Proje çerçevesinde Manisa Şehzadeler, Yunusemre, Akhisar, Salihli, Turgutlu, Soma ilçelerindeki 100 okul da okul takımlarının oluşturulacağını dile getiren Koşar, “Manisa’da 100 okulda 2 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Ocak ayı sonuna kadar 100 okulumuz takımlarını oluşturup kendi aralarında müsabakalara başlayacak. Gereken ekipman desteği TFF tarafından karşılanacak. Ayrıca takımlarımız hem okul öğretmenleri hemde CBÜ BESYO Antrenörlük Bölümü öğrencilerin seçilmiş stajer antrenörler tarafından yetiştirilecek. 2 bin öğrenci arasında yetenekli olan öğrencilerimizde çeşitli kulüplere yerleştirilip, hem futbola devam etmesi sağlanacak, hem de lisans verilecek’’ diye konuştu. Koşar ayrıca, projenin başladığı Akşemsettin Ortaokulu’na sınıflara kurulmak üzere TFF tarafından 12 bilgisayar hediye edildiğini ve 8 bilgisayar daha hediye edileceğini söyledi. Vali Vekili Mesut Eser ise, proje konusunda valilik olarak gereken her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını ve sporcu bir gençliği yetişmesini sağlamak için Valiliğinde çeşitli projelerinin olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim