Yunusemre Belediyespor Judo sporcusu 13 yaşındaki Sümeyye Kaya, başarıya doymuyor. 2 yıldır judo yapan Sümeyye, bugüne kadar yapılan şampiyonalarda 3 kez Türkiye birincisi olurken, birçok şampiyonada da madalya kazandı.

Yunusemre Belediyespor Judo sporcusu Sümeyye Kaya, başarıdan başarıya koşuyor. İki yıl önce judo yapan Sümeyye Kaya, elde ettiği başarılar ile madalyaları topluyor. Bugüne kadar yapılan şampiyonalarda 3 Türkiye Şampiyonluğu kazanan Sümeyye Kaya, 1 kez Türkiye ikinciliği,  20 kez de illerde düzenlenen şampiyonalarda madalya kazandı.   

‘DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAK İSTİYORUM’

Latmos Ultra Maratonu tamamlandı Latmos Ultra Maratonu tamamlandı

Yunusemre Belediyesporun başarılı Judo sporcusu Sümeyye Kaya, judoya nasıl başladığını anlatırken; gençleri bu sporu yapmaya davet etti. Judoyu eğlenceli bir spor olarak nitelendiren Kaya, “13 yaşındayım. İki yıldır judoyla ilgileniyorum. Judoyu eğlenceli ve zevkli olduğu için tercih ettim. Bugüne kadar yapılan şampiyonalarda üç tane Türkiye Birinciliği elde ettim. Bir Türkiye ikinciliğim, 20 tane de illerde madalya aldım. Olimpiyatlara katılıp Dünya Birincisi olarak Bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Yaşıtlarımıza gelip spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Sporun faydalarını görüyorum. Yunusemre Belediyespor Judo sporcusu olmaktan dolayı çok mutluyum. Bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen başta Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi ve hocalarımıza çok teşekkür ederim” dedi. 

MİLLİ TAKIMIN DEĞİŞMEZ İSMİ OLACAK 

Yunusemre Belediyespor Judo Hocası Ali Atmaca ise geçtiğimiz yıl yapılan bütün müsabakalarda judo sporcusunun şampiyon ilan edildiğini belirtti. Sümeyye Kaya’nın başarısının kendilerini mutlu ettiğini anlatarak, “Sümeyye gelecekte Milli Takımın değişmez sporcusu olacaktır. Manisa’da bayanlarımızın judo sporunu tercih etmesi bizleri mutlu ediyor. Başarılı sporcularımızı büyük kulüpler alıyor. Bu durum bizleri üzüyor. Çocuklarımızın birinci görevi eğitimdir. Daha sonra ise spor ile ilgilenmeleridir. Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi, gelecek nesiller için çocuklarımızın spor ile ilgilenmelerini sağlamak amacıyla bizlere her konuda destek oluyor” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim