İstanbul’da 10 Aralık tarihinde 44 vatandaşın şehit olduğunu 155 vatandaşın ise yaralandığı hain terör saldırısına karşı Manisa’dan tepkiler yükselmeye devam ediyor. 1965 Manisaspor taraftarları Derneği öncülüğünde çeşitli takımların taraftar grupları Şehzadeler İlçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda akşam saatlerinde bir araya geldi. Yaklaşık 1000 kişilik taraftar grubunun teröre karşı tepkisine AK partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile Ak partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’de katılarak destek verdi. Taraftar grupları meydanda yaklaşık yarım saat boyunca ‘Polise Uzanan Eller Kırılsın’, ‘Teröre Karşı Omuz Omuza’, Vatan Şana Canım Feda’, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmüz’ sloganları attı.

Nevşehir Belediyesi İlkokullar Arası 23 Nisan Futbol Turnuvası başladı Nevşehir Belediyesi İlkokullar Arası 23 Nisan Futbol Turnuvası başladı

Meydanı dolduran taraftarlar adına açıklamada bulunan 1965 Manisaspor Taraftarları Derneği Başkanı Altan Çakıcı, teröre karşı her zaman emniyet teşkilatının yanında olduklarını ifade etti. Dernek Başkanı Çakıcı, “İstanbul’daki hain saldırıda 44 vatandaşımız şehit olurken, bir çok vatandaşımızda yaralandı. Saldırıda hedef nokta emniyet teşkilatımızda. Bu eylemi yapmamızdaki amaç ise emniyet teşkilatımızın sonuna kadar yanında olduğumuzu göstermek. Dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunlara asla alet olmayacağız. Emniyet güçleri binbir güçlükleri rağmen mücadele ederken, terörle mücadele etmesinde taraftarlar olarak gereken destek neyse yapmaya hazırız. Vatan birdir ve bayrak tektir. Kimse bunu değiştiremez. Dış güçlerin terör örgütleri bizi asla yıldıramayacaktır. Çünkü bizler 15 Temmuz’da bu vatanın bu milletin ne olduğunu gösterdik. Türkiye’yi asla Suriye yapmayacaklar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Biz bir ölür, bin diriliyiz. Davamızdan asla kimse bizi vazgeçirtemez’’ diye konuştu. Meydandaki açıklamanın ardından taraftar grupları ‘Önce Vatan’, ‘Teröre Karşı Omuz Omuza’ yazılı pankartların arkasında ellerinde türk Bayraklarıyla İl Emniyet Müdürlüğü’nün ek hizmet binasının önüne kadar kortej eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sırasında terörü lanetleyen sloganlar atan taraftarlara vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’nün ek hizmet binasının önünde İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç tarafından karşılanan taraftar gurubu çevik kuvvet polislerine karanfil dağıttılar. Taraftarlar ayrıca ek hizmet binasının önüne terör saldırısında hayatını kaybeden şehitler anısına  siyah çelenk bıraktılar.

Taraftar gurubuna polise verdiği destekten dolayı teşekkür eden Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç yaptığı açıklamada, “10 Aralık günü İstanbul’da yaşanan hain saldırıdan dolayı bir çok arkadaşımızı şehit verdik. Bu topraklar bizim vatanımız. Bu topraklarda daha öncede çok şehitler verdik. Bu vatan için birlik ve beraberlik ruhunda hareket ettiğinizi bir kez daha gösterdiniz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Bizde bundan önceki zamanlarda yaşamış olduğumuz hain saldırılardan bir çok dersler aldık. Bizi yıldıramayacaklar. Kendi ülkemizde birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi yıldıramayacak. Taraftarlarımızla, sivil toplum örgütlerimiz ve vatandaşlarımızla hep birlikte hareket edeceğiz. Hainlere göğüs gere gere, normal şartlarda gelseler çatışa çatışa, ancak bunlar hain oldukları ve içimize sızdıkları için karşımıza çıkamıyorlar. Bizde içimizi temizleyerek bunlarla mücadele ediyoruz. Devletimizin her zaman güçlü ve 18 yaşındadır’’ diye konuştu.

Konuşmanın ardından Taraftarlar Derneği Başkanı Çakıcı, İl Emniyet Müdürü Bilgiç’e karanfil verdi. Taraftarlar ek hizmet binasının önünde sloganlar attıktan sonra eylemi olaysız bir şekilde bitirdiler.

Editör: TE Bilisim