Spor Bakanlığı, 19 Mayıs Stadı’nın kirasını ödemeyen Tarzan’a alacak davası açtı.

Manisaspor Basın Sözcüsü Hakan Kadayıfçılar, “Bakanlık sözleşmemizi isterse feshedebilir. Parayı ödeyecek durumumuz yok” diye konuştu.

ÖZEL HABER: Coşkun KÖKÖZ

PTT 1.Lig’de geçtiğimiz sezonu sıkıntılı geçiren ve Süper Lig hedefine ulaşamayan Manisaspor’a Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan şok bir haber geldi. Yönetimsiz, hocasız ve yaklaşık 50 trilyona yakın borçla baş başa kalan siyah-beyazlı camiaya birde Spor Bakanlığı darbe vurdu. Bakanlık, Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nun yaklaşık 400 bin TL bulan kirasını ödemeyen Manisaspor'a dava açtı.

Manisaspor Basın Sözcüsü Hakan Kadayıfçılar, davanın yeni olmadığını ve mevcut şartlarda bu paranın şuan ödenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Kadayıfçılar, “25 Ekim 2009 imza ve başlangıç tarihli kira sözleşmesi kapsamında mülkiyeti spor genel müdürlüğüne ait 19 Mayıs Stadyumu 10 yıl süre ile kulanı hakkı Manisaspor Kulübü Derneği Başkanlığı’na devredilmiştir. Kira sözleşmesinin ilgili maddelerinde de açıkça görüleceği üzere stadyum ile ilgili her türlü tasarruf yetkisi Manisaspor Kulübü’nündür. Bu açılan dava yeni değildir. Ancak Manisaspor’un şuan bu parayı ödeyecek durumu yoktur” dedi.

“ANAHTARI VERELİM”

400 bin TL’nin ödenmemesi halinde bakanlığın tek taraflı sözleşmeyi feshedebileceğini bildiklerini ifade eden Hakan Kadayıfçılar, “Stadı Akhisarspor kiralamak istiyor diye söylentileri bizlerde duyuyoruz. Onların stadı yapılıyor ve böyle bir şeye ihtiyaçları yok. Stat Manisaspor’undur. Spor bakanlığı kira sözleşmesini iptal edip, böyle bir adım atacaksa kulübü kapatıp anahtarını verelim. İki yıllık süreçte Manisaspor’u ayakta tutmaya çalıştık. Kimilerine göre başarılı olduk, kimilerine göre başarısız sayıldık. Ancak bu borcu ödemeyeceğiz diye bir şey söz konusu değil. Manisaspor’un durumu ortada. En fazla bakanlığın açtığı dava sonuçlanır ve kulübe bugüne kadar getirtmediğimiz icra gelir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim