Türkiye Voleybol Erkekler 1. Ligi A Grubu’nun Lideri Jeopark Kula Belediyespor, ligin 18. hafta karşılaşmasında deplasmanda Seydişehir Sanayi Belediyespor’a konuk oldu. Deplasmanda set vermeden kazanan Jeopark Kula Belediyespor, rakipleriyle arasındaki farkı açıyor.

Lider Jeopark Kula Belediyespor, Seydişehir Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda ligin 18. haftasında Konya Temsilcisi Seydişehir Sanayi Belediyespor’la karşılaştı. Voleybol severlerin ilgiyle takip ettiği karşılaşmada Jeopark Kula Belediyespor, alışılagelmiş galibiyetlerden birini daha aldı. Konya ekibi karşısında ilk seti 14-25’lik skorla kazanan lider, mücadelenin ikinci setinde de istikrarlı oyununu sürdürerek 13- 25’lik set skoruyla durumu 2-0 yaptı. Son sette ise taraflar arasındaki çekişmeli mücadele seti uzatmalara götürdü. Son seti de 26-28 kazanan Jeopark Kula Belediyespor maçı da 3-0 kazandı. Jeopark Kula Belediyespor, aldığı bu galibiyet ile ligdeki puanını 49’a çıkartarak liderliğini sürdürdü.

Kula’nın Efeleri Galibiyete Doymuyor

Tofaş - Lenovo Tenerıfe BCL Çeyrek Final 2. maçı bı̇letlerı̇ satışta Tofaş - Lenovo Tenerıfe BCL Çeyrek Final 2. maçı bı̇letlerı̇ satışta

Voleybol Erkekler 1. Ligi A Grubu’nun 11. haftasında en yakın takipçisi Düzce Belediyespor’dan liderliği devralan Jeopark Kula Belediyespor, yenilgi yüzü görmüyor. Bu sezon Efeler Ligine yükselme parolasıyla yola çıkan Jeopark Kula Belediyespor, aldığı bu son galibiyetle en yakın takipçisi Düzce Belediyespor’la arasındaki puan farkını 9’a yükseltti. Tek yenilgisini ligin 3. haftasında Ankara deplasmanında Ziraat Bankası karşısında alan Kula’nın efeleri 15 haftadır rakiplerine filede havlu attırıyor. Ziraat Bankası yenilgisinin rövanşını da set vermeden kazanan Jeopark Kula Belediyespor, rakipleriyle arasındaki puan farkını açarak son haftalara rahat girmek istiyor. Ligin sonunda ilk dört takımın katılacağı Play-Off maçlarına şimdiden odaklanan Kula’nın efeleri, sezon başında hedeflediği efeler ligine yükselmek için ter dökecek. Başkan Tosun, “Efeler Ligi’ne Çıkacağımıza İnancımız Tam’’ Ligde yakalanan galibiyet serisinden dolayı mutlu olduklarını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Jeopark Kula Belediyespor voleybol takımımız her zaman olduğu gibi deplasmanda aldığı galibiyetle bizleri yine sevindirdi. Voleybol takımımız, birçok güçlü rakiplerin yer aldığı ligde güzel bir seri yakalayarak lider olmayı başardı. Asıl önemli olan ise bu liderliği galibiyetlerle koruyor olmasıdır. İnşallah sezon sonunda Kula’ya şampiyonluk tattıracaklar ve önümüzdeki sene Efeler Liginin heyecanını bizlere yaşatacaklar, biz buna inanıyoruz. Bu başarılı sonuçların alınmasında yönetiminden teknik heyetine, sporcusundan taraftarına emek veren ve destek olan herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim