Kula Belediyesi’nin düzenlediği 2. Geleneksel Jeopark Futbol Turnuvası’nın görkemli finalinde, şampiyonluk kupasını kaldıran taraf Yeni Sanayispor oldu. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, turnuvada ter döken tüm takımları tebrik etti.

12. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları sona erdi 12. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları sona erdi

Kula Belediyesi’nin geleneksel hale getirerek bu yıl ikincisini düzenlediği Jeopark Futbol Turnuvası’nın final maçı Jeopark Sentetik Saha’da gerçekleşti. 11 takımın yer aldığı turnuvada finale çıkmaya hak kazanan Başıbüyükspor ile Yeni Sanayispor arasında oynanan maçta gülen taraf üstün oyunu ile Yeni Sanayispor oldu. Final maçında ilk düdüğün çalmasıyla birlikte sürekli rakip kaleyi yoklayan Yeni Sanayispor 6 gol atarak sahadan 6 – 1 galip ayrıldı. Turnuva finalini sporsever vatandaşlarla birlikte izleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a, Kula Belediye Meclis Üyeleri Faik Şentürk, Mehmet Karaayak, Oda ve Sendika Başkanları ve Jeopark Kula Belediyespor Voleybol Takımı Antrenörü Mustafa Çayır eşlik etti.

Final Maçının sona ermesiyle birlikte, turnuvada görev alan tertip komitesine ve görevlilere plaket takdim edildi. Centilmenlik kategorisinde kırmızı kart görmeyerek en az sarı kart çezası alan takım Hacıtufanspor oyuncuları, ödülleri olan eşortman takımlarını Oda Başkanlarının ellerinden aldı.Turnuvada en fazla gol atarak gol kralı unvanını kazanan Bekir Gökoğlan ise kramponunu, Jeopark Kula Belediyespor Voleybol Takımı Antrenörü Mustafa Çayır’dan aldı. Turnuvanın ikincisi Başıbüyük Spor’a ise madalyalarını Kula Belediye meclis Üyeleri Faik Şentürk ve Mehmet Karaayak takdim ederken futbolculara İkincilik Kupasını Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun verdi. Turnuvanın Şampiyonu Yeni Sanayispor tezahüratlar ve alkışlar eşliğinde Şampiyonluk Kupasını ve üç günlük tatil hediye çekini Başkan Tosun’un elinden alarak havaya kaldırdı. Taraftarları ile birlikte sahaya inen oyuncular Başkan Hüseyin Tosun ve Kula Belediye Meclis üyeleri ile birlikte hatıra fotoğraf çektirdi.

Kula Belediye başkanı Hüseyin Tosun, Kula’da spora verdiğimiz yatırımlar sayesinde gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştıklarını belirterek, “Kulalı gençlerin spora olan bu ilgisi devam ettikçe bu tarz turnuvaların kalitesi artarak devam edecektir. Takımlarımız ilk günden itibaren mücadeleyi hiç bırakmayarak, Kulalı sporseverlere iyi bir seyir sundu. Turnuvada mücadele eden tüm takımlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu gün burada finalini yaptığımız bu turnuvanın kazasız bitmesi bizleri ayrıca mutlu etti” dedi.

Editör: TE Bilisim