Konya Büyükşehir potada yarı finalde Konya Büyükşehir potada yarı finalde
Manisa Büyükşehir Belediyespor, Cumartesi günü deplasmanda oynanacağı Payasspor maçının hazırlıklarını Halil Onultmak Spor Tesisleri’nde sürdürdü. Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Levent Eriş mevcut durum ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Antrenmanı izleyen Kulüp Başkanı Cenk Ergün ise son dönemde takımın performansı, kırmızı kartlar ve genel prensiplere aykırı hareketler nedeniyle futbolculara para cezası keseceklerini söyledi.
Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden temsilcimiz Manisa Büyükşehir Belediyespor, Payasspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını Teknik Direktör Levent Eriş yönetiminde sürdürdü. Antrenmanı Kulüp Başkanı Cenk Ergün ile birlikte yönetim kurulu üyeleri de takip etti. Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli teknik adam, Of ve Adliye maçlarını kaybettikten sonra sıralama ile ilgili endişeleri görmeye başladıklarını belirterek, “Bu endişede bizim daha sonraki zamanlar için daha gerçekçi planlar ortaya koymamıza neden oldu. Bu gerçekçi planlardan birisi de Etimesgut’u yenmekti. Çünkü prestij ve imajı geri almamız gerektiğini çocuklarımıza iletmiştik. İlk devreye iyi başlamasak ta skor üstünlüğü bizdeydi. Bu yerlere hiç boşuna gelmemiş, şampiyonluğu sonuna kadar hak etmiş bir takıma karşı oynadığımızı söyleyebilirim. Birlikte oynamanın avantajını çok iyi değerlendiren bir takım. Etimesgut geçtiğimiz sezon 42 puanla ligde son anda kalırken, bu sene iki üç takviyeyle buralara geldi. Mağlubiyet tabi ki üzücü. Prestiji kaybetmek istemezdik. Daha gerçekçi daha hedefi olan, bu yolda nasıl yürümesini gerektiğine inanan bir takımla bundan sonraki süreci devam ettirmek istiyoruz” dedi.
“Acı Çektiğimi Kamuoyunun Bilmesini İsterim”
Takımın düşme potasına yaklaştığı ile ilgili soruları da yanıtlayan Eriş, “Hedeflerimizi büyük koyarken şu anda düşer mi diye sorulan sorular çok üzücü. Aslına bakarsanız beşinci ile aramızda 8 puan var, düşme potası ile aramızda yine 8 puan var. Hedefle ilgili geldiğimiz konumu ortaya koymakta fayda var. Büyükşehir Belediye Başkanımızın hem bize hem Manisaspor’a sunduğu imkânlara baktığımızda bu sorularla muhatap olmak bizi gerçekten üzüyor. Keşke bize ilk beşe kalır mıyız diye sorular gelseydi. Ama maalesef bu konuda yara aldığımı, acı çektiğimi kamuoyunun bilmesini istiyorum. Antrenörlük hayatımda hiç bu sorulara muhatap olmadım. Hayatımda küme düşme gibi sıkıntıları hiç yaşamadım. Ama bugün bu sorulara muhatap olmak tabi ki benim adıma da üzücü. Sorulması değil kendi adıma üzülüyorum. Böyle bir şey asla söz konusu bile olamaz. Ama bugün geldiğimiz nokta bu inşallah bunun üstesinden geleceğiz” diye konuştu.
“Kariyerimi Manisapor’a Borçluyum”
Basın mensuplarının Manisaspor ile ilgili sorduğu soruya cevap veren tecrübeli teknik adam, “Gönlümden geçen tabi ki Manisaspor’un şampiyon olmasıdır. Manisaspor’un ekmeğini yedim. Manisaspor sayesinde kariyer yaptım. Bu takım sayesinde 15 yıl antrenörlük piyasasında çalışmadığım takım kalmadı. Bunlar hep Manisaspor sayesinde oldu. Bana verdikleri sayesindeydi. Manisaspor’un başarılı olmasını herkes kadar bende istiyorum. Bugün 11 puanlık farkın 4 puana düştüğünü görüyoruz. Bu durum her takımda panik hali yaratır. Ben hem sevgili Taner’e, hem bu takımı yöneten arkadaşlara Manisa’da daha önce bu anlamda tarih yazmış bir dostunuz olarak naçizane fikrim şudur. Biraz daha sakin olmalılar. Bu noktada tüm Manisalıların konsensüs oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Burada Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün büyük destek verdi. Ama görünen takımın içinde problemler olduğu görülüyor. Bu dışarıya yansıtılan konular Manisalının içini acıtıyor. Artık sen ben değil de biz olarak hareket edilmeli. Ben şampiyon yapayım değil biz şampiyon yapalım fikri ön plana çıkmalı. Herkes yeniden Manisaspor’un puan farkını açması noktasında bir araya gelmelidir” dedi.
“Payas’tan Galibiyle Dönmenin Planlarını Yapıyoruz”
Cumartesi günü konuk olacakları Payasspor maçını da değerlendiren tecrübeli teknik adam, “Payasspor kümede kalma mücadelesi veriyor. Kaybedersek düşme hattına daha da yaklaşacağız. Buda bizim için sıkıcı bir durum. Biz hiçbir zaman aşağılara bakan bir konumda olmadık. Bu hafta daha farklı bir oyun içerisinde olacağımızı düşünüyoruz. Takdir ederseniz beş haftadır cezalıyız. Sahada olmamanın sıkıntısını yaşıyorum. Son üç haftadır da mağlubiyetle bitiriyoruz. Bu ceza takıma verilen bir cezadır. Ama bugün yaşadığımız sıkıntıları ortadan kaldırmak için Payas’tan kaybetmeden dönmenin planını yapıyoruz. En azından bu sene şu süreci kazasız belasız atlatmak istiyoruz” diye konuştu.
“Kulübü Buralara Getirmek İçin Zorlu Mücadeleler Verdik”
Öte yandan antrenmanı izleyen Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün’de bazı açıklamalarda bulundu. Mevcut durumlarının pek iç açıcı olmadığını ifade eden Ergün, “Tabi ki bizim amacımız kulübü daha ileriye taşımaktır. Biz yönetim, teknik heyet ve futbolcular olarak bir ekibiz. Şu anki durumun birçok nedeni olabilir bunu sezon sonunda değerlendiririz. Önümüzde şu anda 6 maç var. Bunu konuşmak istemesem de düşme hattına yakınız. Ve bu tehlikeli bölgede bulunan takımlarla maçlarımız var. Öncelikle hedefimiz bu sene ilk defa mücadele ettiğimiz ligde tutup nerede yanlış yaptığımızın değerlendirmesini sonra yapacağız. Biz bu takımı buralara getirirken zorlu mücadelelerden geçtik. Elimizden kayıp gitmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.
“Futbolculara Para Cezası”
Futbolculara para cezasının yolda olduğunu dile getiren Ergün, “Biz tesislerimizde ki imkânlardan tutun bütün olanakları bundan önce olduğu gibi her zaman futbolcularımıza sağladık.  Burada futbolcuyu suçlamak adına söylemiyorum ama galibiyetlerden sonra nasıl soyunma odasına gelip primleri artırıyorsak, bunun cezası da olacaktır. Biz oyuncularımıza maçlardan önce inanıyoruz ama mücadeleyi bazen görmediğimizde üzülüyoruz. Tabi ki futbolcular bizim kardeşimiz. Suçu sadece onlara atamayız. Hep beraber suçluyuz ama bu kulübünde bazı prensipleri ortaya koyması gerekiyor. Oyuncularımıza genel performansları, kırmızı kartlar ile birlikte hocamızın ve kulübümüzün genel prensiplerine aykırı davranışlarından dolayı para cezası kesme kararı aldık. Yönetim kurulumuz ile bu şekilde bir karar aldık uygulayacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim