Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, tüm güreşseverleri 9 Nisan Pazar günü Ortaköy Mesire Alanı’nda düzenlenecek Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali’ne davet etti.

Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları yapıldı Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları yapıldı

Yunusemre Belediyesi, ata sporumuzu Manisa’da yaşatmak amacıyla bu yıl 2.sini gerçekleştireceği Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali ile ünlü başpehlivanları Manisalı güreşseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. 9 Nisan Pazar Günü Ortaköy Mesire Alanında düzenlenecek festivale güreşseverleri davet eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 8 Nisan’da düzenlenecek kortej yürüyüşünde tüm Manisalılar’ı aralarında görmek istediklerini söyledi.

40’ı başpehlivan, 300 pehlivanın Yuntdağı’nda er meydanına çıkacağını belirten Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Hem ata sporumuz güreşe olan ilgiyi arttırmak hem de Manisa’mızda bu spor dalını geliştirmek amacıyla bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Yuntdağı Yağlı Güreş Festivalimizin bu yıl 2.sini 9 Nisan Pazar günü yapıyoruz. Türkiye’de yağlı güreş sezonu bizim organizasyonumuzla açılacak. Ortaköy Mesire Alanı'nda ülke genelinden 40'ı başpehlivan olmak üzere 300 güreşçimizi ağırlayacağız. Güreşleri izlemeye gelecek vatandaşlarımız için çok güzel tribünler oluşturduk. Ücretsiz otopark alanı, tuvaletler, hediyelik eşya sergileri, piknik alanları, yiyecek içecek standları, her şey düşünüldü. Vatandaşlarımız bütün gün keyifli vakit geçirecekler. 8 Nisan Cumartesi günü saat 16.30’da  Alaybey Zabıta’dan başlayıp Karaköy Hacı Yahya Camii’nde noktalanacak kortej yürüyüşü de düzenleyeceğiz. Kortejimizde altın kemer sahibi olan birçok başpehlivan ve pehlivan yer alacak. 9 Nisan Pazar günü sabah 10.00’da müsabakalarımız başlayacak ve tüm gün devam edecek. Bu önemli organizasyonda güreşseverlerimizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim