MANİSA'nın AK Partili Milletvekili Muzaffer Yurttaş, TBMM'deki makam odasında oluşturduğu Soma köşesinde maden işçilerinin kullandığı malzemeleri ve Soma madenlerinden çıkartılan kömürleri sergiliyor. Yurttaş, amacının Soma'da bir madenci müzesi oluşturmak olduğunu söyledi. 

AK Partili Milletvekili ve Soma Maden Kazaları İzleme Komisyonu Üyesi Muzaffer Yurttaş, komisyon çalışmalarında büyük yol aldıklarını Torba Yasa'da madencilerle ilgili pek çok hususun bulunduğunu belirtti. 

Ölen 301 madenciyi unutmayacağını söyleyen Yurttaş, "Onların hatıralarını yaşatmak için TBMM'deki odamızda Manisa ve Soma köşesi kurdum. Maden şehitleri için bir taziye defteri oluşturdum. Gelen ziyaretçiler duygularını yazıyorlar. Amacımız Soma'da bir madenci müzesi oluşturmak, bu taziye defterini oraya bağışlamayı düşünüyorum. Soma'da yerin altından elde ettiğimiz Soma'nın linyit kömürü var. Ayrıca Zonguldak ve diğer madenlerden gelen kömürler var. Madenci heykelleri ve madenle ilgili eşyalar bulunuyor. Gelen ziyaretçilerimizin dikkatini çekiyor. Bu vesile ile şehit madencilerimize birer fatiha da okuyorlar" dedi.
Editör: TE Bilisim