Kontrolden çıkan otomobil mesafe levhasına çarpıp tarlaya uçtu: 2 yaralı Kontrolden çıkan otomobil mesafe levhasına çarpıp tarlaya uçtu: 2 yaralı
  1. Uluslarası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin kortej yürüyüşünde, basın mensupları ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlikler yaşandı. Öte yandan Vali Erdoğan Bektaş'ın talimatıyla Vali Yardımcısı Yakup Tat'ın güvenliğe "Basını dışarı çıkartın" dediği duyuldu.
  2. Uluslarası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Mesir Kortej Yürüyüşü'nde anbean gergin dakikalar yaşandı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın da katılığı Mesir Kortej Yürüyüşü'nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Her yıldan farklı olarak bu yıl protokol üyeleri, 4 sıra güvenlik ekibi tarafından korundu. Güvenlik güçleri, gazetecilerin protokol üyelerini fotoğraflamasına uzun bir süre engel oldu. Gazeteciler, çevreleri etten duvarla bürünmüş protokol üyelerini çekebilmek için güvenlik güçleriyle tartışmaya girdi. Fotoğraf ya da görüntü alınmasına uzun bir süre izin verilmeyince bazı gazeteciler ve güvenlik güçleri arasında ciddi bir gerginlik ortaya çıktı. Yaşanan itişmeler sırasında Manisa Vali Yardımcısı Yakup Tat'ın güvenlik güçlerine 'Basını dışarı çıkartın' emri vermesi, tansiyonu daha da alevlendirdi. Gazeteciler "Yıllardır Mesir Festivali'n takip ediyoruz. Başımıza daha önce böyle bir şey gelmedi. Gazeteleri hangi fotoğrafla çıkartacağız?" diyerek duruma tepki gösterdi. Belediyelerde görevli Basın Danışmanları'nın araya girmesiyle gazetecilere 10 saniye süren fotoğraf ve görüntü çekme izni verildi.    

Editör: TE Bilisim