ELEKTRİK BORCU YÜZÜNDEN SUSUZ KALAN KÖYLER Bilindiği gibi Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 07.03.2013 tarihli kararı uyarınca Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ)’nin, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.deki %100 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi işlemi gerçekleşmiş ve bu özelleştirmenin ardından 29.05.2013 tarihi itibariyle Gediz AŞ faaliyetlerine başlamıştır. Ancak bu özelleştirmenin ardından ödenmemiş elektrik borçları bulunan vatandaşlarımızdan borç tahsiline başlanmış ve bir yeniden yapılanma süreci başlatılmıştır. Ancak referandum ve seçim zamanları da dahil olmak üzere muhtelif zamanlarda köylere gelen AKP milletvekilleri köylere su sağlayan sondajların elektrik borçlarının silineceği yönünde söz verdikleri için borçlarını ödemedikleri ve bu nedenle mağdur olduklarını belirten çok sayıda muhtarımız köylerinin şu anda susuz kaldığını ifade etmektedir. Şu anda da özellikle Salihli ilçemiz, Karayahşi, Kızılhavlu, Dombaylı, Karaoğlanlı, Çavlu, Yenipazar, Kendirlik gibi çok sayıda köyümüzde ciddi bir su sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu nedenle;
  1. Şu anda Salihli ilçemizde kaç köyde elektrik borcu nedeniyle içme sularında kesinti yaşanmaktadır? Toplam borçlu abone sayısı kaçtır?
  2. Şu anda Salihli ilçemizde kaç köyde elektrik borçları nedeniyle sulama sularında kesinti yaşanmaktadır? Toplam borçlu abone sayısı kaçtır?
  3. Salihli ilçemizde kaç köy 1 Haziran 2013 tarihinden sonra borç yapılandırma yapmış ve bu yapılandırmaya göre elektrik borçlarını ödemiştir?
  4. Manisa genelinde hangi ilçelerde elektrik borçları nedeniyle su kesintisi yaşanmaktadır?
  5. Manisa ilçelerinde toplamda kaç köyün elektrik borcu bulunmaktadır? Bu köyler hangileridir? Toplam borçlu abone sayısı kaçtır?
  6. Manisa genelinde içme ve sulama sularında ayrı ayrı olmak üzere toplam borçlu abone sayısı kaçtır?
  7. Referandum ve seçim zamanları da dahil olmak üzere muhtelif zamanlarda köylere giden AKP milletvekillerinin köylere su sağlayan sondajların elektrik borçlarının silineceği yönünde açıklamalar yapmalarının dayanağı nedir?
  8. Elektrik borçlarının bir defalık silinmesi yönünde bir çalışma yapılacak mıdır?
  9. Köylerde yaşanan en büyük mağduriyetlerden birisi de 3 aboneliği bulunan bir muhtarlığın bir abonesinin borcunu ödememesi yüzünden tüm köyün susuz kalmasıdır. Bu mağduriyetin giderilmesi ve tek bir abonenin ödemediği borçtan dolayı diğer köylülerin zarar görmemesi için herhangi bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir? Bu düzenlemenin ne zaman yapılması planlanmaktadır?
Editör: TE Bilisim