Chp Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Adayı Özgür Özel  bugün Esnaf  ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri’nin Genel Kurulu’nda yaşanan gerginlik ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Özel şu açıklamalarda bulundu; Bugün Esnaf  ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri’nin Genel Kurulu’nda yaşananlara ilişkin bu açıklamayı yapmayı vatandaşlarımıza ve Manisalılarımıza borç biliyorum.
Tüm Manisa’nın, kamuoyumuzun ve Esnaf Kefalet Kooperatiflerimizin de bildiği gibi geçtiğimiz sene Esnaf Kefalet Kooperatiflerimizin 18 Genel Kuruluna ve diğer tüm faaliyetlerine katıldım, onlarla her ortamda bir arada oldum, sorunlarını dinledim, dertlerine derman olmaya çalıştım. Sayın Tanrıverdi ise bu toplantılardan yalnızca 3’üne katıldı ve ben bu 3 toplantının hepsinde de kendisini sonuna kadar dinledim. Yine bugüne kadar hiçbir ortamda AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin konuşmasını ne yarıda keserek ne de dinlemeden o ortamdan ayrıldım. Ancak bugün günlük planım doğrultusunda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinin Genel Kurulu’nun ardından daha önceden katılım için söz verdiğim ve saat 12.30’da başlayacak olan Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şubesinin Olağan Genel Kurulu için salondan üzülerek ayrılmam gerektiğini ifade ettim. Üstelik Tanrıverdi her toplantıya 1 saat gecikmeli geldiği gibi bugünkü toplantıya da tam 35 dakika geç geldi. Yine bugün Esnaf Kefalet Kooperatifleri Genel Kurulu’nda normalde bir muhalefet partisi bir de iktidar partisinden milletvekilinin konuşacağı söylendiği için benim yaptığım konuşmanın hemen ardından Tanrıverdi’nin konuşmasını dinleyecek ve daha sonra Genel Kurul’dan ayrılacaktım. Ancak AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Tanrıverdi’den önce söz alınca biz de kendisini dinledik. Hatta Sayın Özdağ’ın yolsuzlukları onayladığı, yolsuzlukları doğruladığı o konuşmasını bizler de alkışladık. Daha sonrasında ise bir  sonraki programımıza yetişmek için ayrılmamız gerektiğini ifade ederek yerimizden kalktık. O sırada Tanrıverdi, ‘Sana cevap vereceğim 5 dakika dinlemini istiyorum’ deyince, ben de kendisini kırmadım ve hemen oradaki AKP sıralarına oturdum. Ancak, kendisi bizim iddialarımıza bir cevap vermek yerine, konuşmamızı büyük bir coşku ve sevinçle karşılayan esnafın karşısında bize karşı karalama yaparak, çirkin bir siyaset üslubu ile esnafın CHP’ye ve şahsıma gösterdiği ilgiyi kırmak istedi. Bu çirkin siyaset uslubunun üzerine orada daha fazla kalarak gerilimi yükseltmemek, bir sonraki programımıza da yetişmek niyetiyle salondan ayrıldık.
 Tanrıverdi’nin konuşmasından ve esnaf olmayıp da toplantıda bulunan birkaç kişilik grubun hareketlerinden de rahatlıkla anlaşılıyor ki, Manisa’da AKP ve CHP arasında geçecek bu yarışta çoktan korku dağları sarmış. Çünkü bugün yapılanlar, CHP’nin yükselişinden duyulan korkunun açık bir göstergesidir. Onlar her zaman bildikleri gibi yine karalama yapacaklar, çamur at izi kalsın politikası güdecekler, ancak bizler buna fırsat vermeyeceğiz.
 
Bilinmeli ki; 30 Mart’tan sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda, Sayın Tanrıverdiyi Belediyede ağırlayacağım. Kendisinden bugün sarfettiği ‘yalancı’ sözlerinin özrünü o gün kendisini Belediyede misafir ettiğimde bekleyeceğim.
 
Manisa’lılar gerçekleri görüyor, kimlerin korku içinde olduğunu biliyor ve kimin iftira ile kimin çalışarak onlara hizmet edeceğini artık çok iyi ayırt ediyor. İşte bugün AKP’nin sergilediği bu tavır bu gerçeğe karşı duyulan korkunun eseridir. Orada yaşanılanları ve bu gerçekleri kamuoyumuzun ve siz değerli basın mensuplarımızın takdirlerine bırakıyor, bir kez daha Tanrıverdi’nin şahsıma yönelttiği ‘yalancı’ sözünü esefle kınıyorum.
Editör: TE Bilisim