Yudum Egemden ve Tohum Derneği, yabani zeytin ağaçlarını ekonomiye kazandırıyor Yudum Egemden ve Tohum Derneği, yabani zeytin ağaçlarını ekonomiye kazandırıyor
Geçtiğimiz günlerde MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, partisinin bir sonraki kurultayında Meral Akşener’i destekleyeceğini açıklamıştı. Basında çıkan haberler nedeniyle bazı partililerin eleştiri odağı olan Baylan, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Tüzüğe aykırı bir davranışta bulunmadığını ve bu nedenle istifa etmeyeceğini açıklayan Onur Baylan, “İster İl Yönetimimiz, isterse Genel Merkezimiz bizi görevden alabilirler. Görevden alınma korkum yok” dedi.
“MERAL AKŞENER’İ AÇIK AÇIK DESTEKLİYORUZ”
MHP’de Olağanüstü Kurultay yapılabilebilmesi için imza toplandığını hatırlatan Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, “Şu anda kurultay yapılacağı kesin değil, yapılması için imza toplanıyor. Kurultayda Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan gibi değerli adaylar var. Ben de imzamı Meral Akşener’e teslim edeceğimi söyledim. Meral Akşener’i açık açık destekleyeceğimi söyledim. Olası bir kurultayda Devlet Bahçeli kazanırsa göreve devam etmem etik olmaz.” dedi.
"GÖREVDEN ALINMA KORKUM YOK”
MHP İlçe eski Yöneticisi Melih Kaleli’nin eleştirilerine değinen Onur Baylan, “Her üyemiz bizi eleştirebilir ancak istifa tek taraflıdır. İstifa kararını ancak biz yöneticilerimizle veririz. Hiçbir üye istifa için bizim üzerimize baskı kuramaz, öyle bir hakkı yok. Görevden alınma korkum yok.” diye konuştu.
“TÜZÜĞE AYKIRI BİR DAVRANIŞ YOK”
Meral Akşener’le ilgili açıklamalarının tüzüğe aykırı olmadığını savunan MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan son olarak şunları söyledi, “Partimizin tüzüğü gereği delegenin 5’te 1’i toplandığında kurultay çağrısı yapılabilir. Ben İlçe Başkanı olarak ayrı bir durumdayım, Üst Kurul Delegesi olarak ayrı. Üst Kurul Delegesi olarak benim böyle bir hakkım var. Tüzüğe aykırı bir harekette bulunmadım.”

Editör: TE Bilisim