Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik bir yerel Radyo’da katıldığı canlı yayında program moderatörü Mustafa Pala ve program yapımcısı Rıfat Uygur’un Gündeme dair soruları yanıtladı ve Şehzadeler Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yerel bir radyoda katıldığı ‘Manisa’da Yaşam’ adlı canlı yayın programına katılan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik konuşmasına Soma’da yaşanan faciayla başlayan Çelik, “Üzüntümüz çok büyük, 301 madencimizi şehit verdik. Felaketin ardından Soma’ya gittiğimde bu milletin bir evladı olmaktan gurur duydum. Orada Türkiye’nin her yerinden herkes koşmuş gelmiş acaba bir yara sarabilir miyim diye. Ben Sayın Mustafa Pala’ya yazısı için teşekkür etmek istiyorum. ‘Yas tutalım ama pas tutmayalım’ sözü tabela yapılıp duvara asılması gereken bir söz. Türkiye dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden biri ve ne yazık ki böyle ülkelerde bu acılar yaşanabiliyor. Ama unutulmamalıdır ki büyümede insanlar içindir. Bunların önlemlerinin alınması ve denetimlerinin yapılması lazım" diye konuştu.

“MAL PAYLAŞIMINDA BÜYÜK SIKINTILAR VAR”

Çelik, "Seçim sonuçları belli olduktan sonra baktık ki gidecek yer yok. Bizde Kaymakama danıştık oda Kaymakamlığın son katının müsait olduğunu burayı kullanabileceğimizi söyledi. Mal paylaşımı konusunda çok büyük sıkıntılar var. Şehzadeler ilçesine kayda değer hiçbir şey bırakılmamış. Bu konuda ileriki günlerde kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapacağız. Bize ne kadar borç kaldı, verilen mal varlıkları neler gibi konularda detaylı bir açıklama olacak" diye konuştu. Seçimlerden çıkan sonuçta seçmenin 'uzlaşın' mesajı verdiğini kaydeden program moderatörü Mustafa Pala, bu tavrı Başkan Çelik'te çok net bir şekilde görmüş olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mustafa Pala’nın sözleri üzerine Çelik, “Bizim tavrımız uzlaşmadan yana. 30 Mart akşamı seçim bitti zaman, zaman hizmet zamanı. Ama uzlaşmanın tek taraflı olmaması gerekir, tek taraflı olurda bunun adı uzlaşma değil teslimiyet olur” dedi. “FARK YARATMAK İSTİYORUZ”

Çelik’e halka açık bir yönetim sergilenmesi temennisinde bulunan Pala, açıklığın dürüstlüğün gerekliliği olduğunu, gizliliğin şüphe yarattığını ve şüphenin de gelişmeyi önleyeceğini, kapıların sonuna kadar halka açık olması gerektiğini ifade etti. Bu konuda fark yaratmak istediği belirten Çelik, “ Halkla sağlıklı iletişim kurulabilirse iyi işlerin maksimuma çıkar, kötü işlerin ise minimuma düşer. Bu bizin en çok önemsediğimiz konuların başında geliyor. Bu doğrultuda Sivil toplum kuruluşları ile çalışacağız, Tarım danışma meclisi kurmak istiyoruz. Şehzadelerde bir şeyleri nasıl geliştirebiliriz, bizim amacımız burada yaşayan insanları nasıl mutlu edebiliriz” dedi

“KATILIMCI DEMOKRASİ UYGULAYACAĞIZ”

Başkan Çelik, Program yapımcısı Rıfat Uygur’un 'Şehzadeler Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk olarak yapmak istediğiniz şeyler ne oldu?' sorusunu ise "Elbette ki projelerimiz var ama bunlar revize edilebilir. Çünkü biz bir iş yaparken herkesin fikrini alacağız, herkese danışacağız. Halk toplantıları ve anket çalışmaları yapacağız. Halkın taleplerini isteyeceğiz, onları yerine getirip memnun kalıp kalmadıklarını soracağız. Yani biz katılımcı bir demokrasi ile şehri yönetmek istiyoruz” dedi. Çelik, İşin ne önemli noktası için sonu. Allah inşallah yüzümüzü kara çıkarmaz. Bu işler geçici, kimler geldi kimler geçti. Bizde geçiciyiz önemli olan geriye eserler bırakabilmek" sözleriyle yanıtladı.

Editör: TE Bilisim