MHP Turgutlu İlçe Başkanı Ahmet Köktopçu  geçtiğimiz hafta AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli'nin yaptığı açıklamaya cevap verdi

Köktopçu şu açıklamalarda bulundu :

İYİ Parti’nin uyuşturucu ticaretinin siyasi bağlantıları araştırılsın önergesi Meclis’te reddedildi İYİ Parti’nin uyuşturucu ticaretinin siyasi bağlantıları araştırılsın önergesi Meclis’te reddedildi

AKP döneminde yaptıklarını iddia ettikleri Gençlik Merkezi, Cemevi’nin ne kadarlık kısmının ödemesini yapmışlardır. Yapılan hizmetleri sahiplenen Sayın Gedizli Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Belediye Meclisinde gündemde bulunan Gençlik merkezinin tamamlanması amacıyla iller bankasından alınacak kredinin oylamasında hayır veren AKP meclis üyelerini ne çabuk unutmuştur. MHP meclis üyelerinin evet oyları ile ödemesi yapılan ve tamamlanan Gençlik Merkezine dedikleri gibi AKP mi yoksa Turgay Şirin tarafından mı yapılmıştır. Hizmette esas olan samimiyettir. Yapımı tamamlanan Cemevine ve Gençlik merkezine AKP dönemi ya hiç ödeme yapmamış veya cüzzi ödemelerde bulunmuştur.

Turgutluspor’da yaşanan durumların siyasi olduğunu iddia eden Sayın Gedizli Turgutlusporun kaç maçına gelmiştir de kulübümüz hakkında iyi niyetli olduğunu iiddia etmektedir.? Açıklama yaparken kendi yaptıklarından bile bihaber olanlar bugün takımın başarısızlığı üzerinden mesnetsizce saldırmaktadırlar. Ancak sosyal medya üzerinde yayılan 10 yıllık kendi partilerinin Belediye Başkanı ve Turgutluspor Onursal Başkanı olan Serhat Orhan’ın Turgutluspor’a gönderdiği icra takibinden haberdar mıdır?  Bunun samimiyet neresindedir ?

Garibanlar üzerinden siyaset yapmayı şiar edinmiş ahlak yoksunları tarafından yaptık iddiası taşıyan Aşevi o kadar aktifti madem neden dışarıdan yemek alınıyordu ? Dışarıdan aldıkları yemeklerden Vatandaşlar ne kadar memnundu ? Bu dışarıdan alımlara ne kadar ücretler ödeniyordu ? Bunlardan bihaber olan Sayın İlçe Başkanı birgün Aşevine gidip bizim dönemimizde dağıtılmaya başlanan ve onların döneminden iki kat fazla olarak 1280  kişiye ulaştırılan çok daha ucuz fiyata yapılan yemeklerden yemiş midir ?

Anaokulu yapacağını söyleyen Sayın Gedizli’nin Büyükşehir’in yapmaya başladığı Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerinden sonra bu kararı alması bizim gösterdiğimiz hizmet yolunda ilerlediklerinin göstergesidir. Bizden görmüş oldukları hizmetleri Turgutlu’ya kazandıracak olmaları bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.  Lakin hala anlamakta zorluk çektiğimiz nokta da şudur ki Akp bu okulları parti  bütçesinden mi yaptıracaktır. Yoksa her zamanki gibi Devlet bütçesiyle yaptırılıp siyasi malzeme mi yapacaklardır ?

Devlet’in yapmış olduğu yatırımları AKP yatırımı olarak gösteren zihniyet elektrik kesintilerini çözeceğini söyleyerek şimdiye kadar yaşanan sıkıntıların da sorumlusu olduklarını göstermiştir. Madem bu yatırımı getirecektiniz 13 yıllık iktidarınızda neden yapmadınız da Turgutlu bu eziyeti çekiyor ? Biz yine de Turgutlu Halkına bu sene elektrik konusunda yapmış olduğunuz zulmün biteceğine sevinmekteyiz. Her zaman söylediğimiz gibi Memleketimizde taş üzerine bir taş daha koyandan Allah razı olsun. Ayrıca Derbent trafosuna kedi girdiğinde Bağyurdu trafosuna kedi girmeyeceğinin garantisini bize verebilecek misiniz ?

2006 yılında başlayıp 6 yıl içerisinde Turgutlu’nun % 90’ına Doğalgaz getireceğiz diye şov  yapan AKP zihniyeti 9 yıl geçmesine rağmen bugün Turgutlu’muzun % 50’sine anca doğalgaz verebilmiştir. Sizler bol keseden atıp tutmak yerine verip de tutmadığınız sözlerin hesabını  verin.  Tutamadığınız sözleri yerine getirmeden yenilerini  vermeniz  göz boyama değil de nedir ?

Büyükşehir  yasasını  çıkaran Akp’nin İlçe başkanı her seferinde Otoparkların Büyükşehir’e devrine atıfta bulunmaktadır. Lakin kendisi yasanın getirdiklerini bilmemektedir. Ayrıca Cumartesi pazarı alanının tekrar inşa edilip modern bir görünüme kavuşacak olması ve o bölgede yeni bir rekreasyon ve yaşam alanı oluşturulacak olması sayın başkanın siyasi menfaatlerine ters düşse de Turgutlu halkının takdirini kazanacağından hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır.

Sayın İlçe başkanına sormak istiyorum bu süreçte Köylerimizde yapımına başlanan düğün salonlarından , kiraz alım merkezlerinden , alt yapı yenilemelerinden ve ulaşım noktasındaki girişimlerden ne kadar haberdardır ki Belediyelerimizin varlık gösterme konusunda yetersiz kaldığını iddia etmektedir ? Gündemden ve Turgutlu’da olup bitenlerden bihaber olan sayın başkanı siyasi çizgimiz gereği hoş görüyoruz. Bilgi edinmek istediğinde de kapımızın açık olduğunu belirtiyoruz.

Her açıklamasında değindiği sırf çalışanlarımızın mağdur olmamasına adına bulunan 500.000 TL konusunda  bizzat Bakanlık tarafından ‘’usulsüzlük yok’’  kararı verilmiş olmasına rağmen pişirip pişirip önümüze koyması kendi partilerinden olan Sayın İçişleri Bakanını yalanlamaktır. Şimdi Bakanınız mı yalan söylüyor yoksa siz mi ?

Son zamanlarda bir internet sitesinde yapılan maksatlı haberde 3-5 kişinin fotoğrafı konulup ‘’Ülkücülerden Akp’ye büyük katılım’’ şeklinde lanse edilmeye çalışılmıştır. Ancak tüm Turgutlu bilmektedir ki o karedekiler Ülkücü değildir. Menfi çıkarları için Mhp siyasetinde yer almışlar ve Mhpli bir belediyede çalışacak kadar özveri ve tokgözlülüğe sahip olmadıkları anlaşıldığı anda camiamız ile bizzat bizim kararımızla bağlantıları kesilmiştir. Belediye Başkanımızın danışmanı olduğu iddia edilen şahıs ise bir süreliğine belediye çalışanlığı yapmış görevinin hiçbir aşamasında danışmanlık görevinde bulunmamıştır.

Büyükşehir meclisinde Akp’li meclis üyelerinin art niyetli davranışları , hizmetlerin önüne taş koyma girişimleri , hatta bizzat Akp İl Başkanı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanımızın koltuğunun dahi gasp edilmesi  Manisa halkının nezdinde gereken şekilde muhasebe edilecektir. Ancak Mürşit Bey Manisa’daki ağabeylerine özenip Turgutlu’da hizmetlerimize çamur atmaya özenmesin. Turgutlu halkı bundan sonra her dönem Akp’nin yalanlarına değil Milliyetçi Hareket’in doğrularına itibar edecektir.

Büyükşehir gazetemizde hizmetlerimizin duyulmasını hazmedemeyen Sayın Gedizli’nin eski Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan’ın seçim öncesi Belediye gazetesini yüzbinlerce bastırıp tüm ilçelere dağıtılırken neden sesi çıkmamıştır. Serhat Orhan döneminin son gazetesi kaç bin adet basılmıştır ? Yoksa o dönemde Serhat Orhan Büyükşehir Belediye Başkanıydı bizim mi haberimiz yoktu !!!

Yerel seçimlerde 50 TL’lik çeklerle 30 TL’lik erzak verilen ve Turgutlu’muzu Ulusal Basında rezil eden , prestijimizi yerle bir eden zihniyetin  Turgutlu’nun menfaatlerini düşündüğünü iddia etmesi ne kadar samimidir ?

Turgutlu ovasına sahip çıkmaya çalışan MHP Milletvekillerine dil uzatan Sayın Gedizli , İktidar gücüne sahip olduğunuz halde neden Maniya’yı afet bölgesi ilan etmediniz. Çiftçinin borçlarını silmek yerine neden faizli olarak bir yıl ertelediniz. Sizlerin verdiğiniz  sözlere Soma faciasında şahit olduk. İşçi kardeşlerimize vermiş olduğunuz sözleri tutmadığınız yetmezmiş gibi, facianın birinci yılında Rahmetli olanlarının anısına düzenlenen programlara Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan ve Milletvekilleriniz neden katılmadı ? Verdiğiniz sözleri tutmadığınızdan gitmeye cesaret mi edemediniz ? Bizden size tavsiye tıpkı Soma gibi Turgutlu ve Manisa bölgesinde söylediğiniz yalanlarla İnsan içine çıkacak yüzünüz kalmayacaktır.

Genel Başkanımıza dil uzatan Gedizli, söz verdiğiniz Kanal İstanbul, Turgutlu altgeçitler, hayvan pazarı, BMC yalanı, doğalgaz bilmecesi, Urganlı’dan sıcak su getirme projeleriniz vb. 17-25 Aralık  gerçeğini ne çabuk unuttunuz ? Yavuz Hırsız ev sahibini bastırırmış anlayışıyla hareket etmenizi tebessüm içerisinde izliyoruz.

Ayrıca bu Millet Tayyip Erdoğan’a “Bu sahtekar 2023’de iktidar olursa, Uganda Cumhurbaşkanına Van minut dediğini duyacağız, Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğiz, Firavunlaşmayacağız” diyen Numan Kurtulmuşu, “Tayyip Erdoğan Türkiye’yi kandırıyorsun, özelleştirmeyi yüzüne gözüne bulaştırdı, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediler” diyen Süleyman Soylu’yu, “70 milyon kişi 5 bin kişiye çalışıyor, Bankaların %51’ini sattık diye övünen bir ekonomi Bakanı var” diyen Yiğit Bulut’u unutmuyor. Sayın Gedizli’nin bu konuşmalar hakkındaki düşüncelerini merakla beklemekteyiz.

Son şehir meclis toplantısında Belediye Başkanımız ‘’açılmış Yolsuzluk davası yok’’ ve “ben hırsız demedim” açıklamasını ‘’Yolsuzluk yokmuş , Mhp yalan söylemiş’’ şeklinde lanse edilmeye çalışılması ise ne kadar basit bir siyasettir ? Şuan için açılan bir davanın olmaması yolsuzluk yapmadığınızı göstermemektedir. Sayıştay incelemeleri devam etmektedir. Özür dileyip dilemeyeceğimizi düşüneceğinizehalktan almanız gereken helallikleri düşünmenizi isteriz.

Son olarak AKP sloganı olan “onlar konuşur biz yaparız” sözüne istinaden onların yaptıklarını yakın zamanda yapacağımız açıklama ile tüm Turgutlu’nun konuşacağından hiç şüpheleri olmasın.

Editör: TE Bilisim