MANİSA Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, CHP Milletvekili Hasan Ören’in 65 yaş üzeri vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilmesi ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören’in 65 yaş üzeri vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilmesi ile ilgili yaptığı açıklamalara Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü yanıt verdi. ‘Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği’nin 4 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte konu ile ilgili çalışmaların hemen başlatıldığını vurgulayan Güzgülü, “CHP Milletvekili Sayın Hasan Ören geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün 65 yaş üstü vatandaşların yasal haklarına engel olduğu ve seçim öncesi ücretsiz taşıdığı vatandaşları seçimden sonra unuttuğu gibi mesnetsiz ve asılsız ifadelere yer vermiştir. Herhalde Sayın Ören Manisa’yı Ankara ile karıştırıyor olmalı ki, böylesi asılsız iddialarda bulunsun. İlgili yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte toplu ulaşımda dönüşümün hayata geçmesiyle birlikte oluşturulan SS 155 No’lu Şehir İçi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı’na bizzat başkanımız imzalı yazı gönderilmiş ve yönetmeliğin gereğinin yerine getirilmesi belirtilmiştir. Bunun ardından 20 Haziran tarihinde engelli ve 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan toplu taşımada ücretsiz yararlananların sayılarının tespitlerinin yapılabilmesi için ücretsiz kişiselleştirilmiş elektronik kart düzenlenerek verilmesinin sağlanması ile ilgili kooperatife bir yazı daha gönderilmiştir. Bahsi geçen bu yazışmaların kayıtları arşivlerimizde mevcuttur” dedi.

1 ay içerisinde 8 sürücüye ceza kesildi

Manisa Milletvekili Hasan Ören’in, hiçbir dayanağı olmayan iddialarıyla günü kurtarma siyaseti yapmaya çalıştığını ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü karalamak istediğini ifade eden Güzgülü, “Yönetmeliğin hayata geçmesiyle birlikte gelen şikayetlerin toplanması ile ilgili 444 5 154 numaralı şikayet hattımızı hayata geçirdik ve yaşanan sıkıntılara ivedilikle çözüm ürettik. Yalnızca geçtiğimiz ay içerisinde ilgili konuda şikayette bulunan 8 vatandaşımızın dilekçeleri değerlendirilerek, 8 sürücüye Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi uyarınca cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca indirimli ve ücretsiz taşıma konusunda bilgilendirmeler yapılmış, yazılı ve görsel medya aracılığıyla kamuoyuna duyurusu gerçekleşmiştir” dedi.

Hat sahipleri mağdur edilmemeli

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin engelli, şehit yakını, gazi ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların her zaman yanında olduğunu da sözlerine ekleyen Güzgülü, şunları söyledi: “Tabi ki 4 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği’nin 5. Maddesinde ‘Türk vatandaşı olan 65 yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve deniz yollarının şehir içi hatları ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanır’ hükmü bulunmaktadır. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak insan odaklı hizmet misyonumuz gereği, söz konusu yönetmeliğin şehir içi toplu taşıma işinde bulunan hat sahiplerini de mağdur etmeyecek şekilde düzenlemesinin yapılmasından yana olduğumuzu kamuoyuna belirtiriz. Şehit yakınları, gazilerimiz, engelli vatandaşlarımız ve 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın haklarını bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da korumaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim