Kontrolden çıkan otomobil mesafe levhasına çarpıp tarlaya uçtu: 2 yaralı Kontrolden çıkan otomobil mesafe levhasına çarpıp tarlaya uçtu: 2 yaralı
Seçimlere kısa bir süre kala mecliste grubu bulunan partilerin il başkanları düşüncelerini belirtti. Başkanların ortak düşüncesi ise oylarını arttırmak. Haziran seçimlerinde Manisa’da sandıktan birinci parti çıkan AK Parti’nin il başkanı Zülfikar Gürcan, yine iddialı açıklamalarda bulundu. Gürcan’a göre partisi 1 Kasım seçimlerinde oyunu yüzde 15 arttıracak ve Manisa’dan 5 milletvekili çıkartacaklar. Parti olarak tüm çalışmalarını yaptıklarını belirten Gürcan, bundan sonra sözün millette olduğunu ifade ederek en iyi kararı milletin vereceğini belirtti. Önceki seçimde AK Parti’den HDP’ye giden oyların olduğunu ileri süren Gürcan, “Geçmiş dönemde AK Parti’ye oy vermiş muhafazakar doğu kökenli vatandaşlarımız, çözüm süreci olsun, diğer demokratik kazanımlar devam etsin diye geçen seçimde HDP’ye oy verdiklerini söylediler. Ama bu seçimde hata yaptıklarını ve yeniden AK Parti’ye oy vereceklerini bizlere ilettiler. HDP’ye giden oylar AK Parti’ye geçecektir. İnşallah tek başına iş başına geleceğiz” ifadelerini kullandı.
  • Yerel seçimlerde aldıkları oy sayısı baza alındığında Haziran seçimlerinde oy kaybı yaşanması beklenen CHP, siyasi kulislerde konuşulan tüm istatistikleri altüst etmiş ve Manisa’dan 3 milletvekili çıkarmayı başarmıştı.
1 Kasım seçimlerine gidildiğinde ise CHP il yönetimi çıtayı biraz daha yüksekte tutarak AK Parti’nin elinde bulunan 4. Milletvekilliğine gözü dikmiş durumda. Zira il başkanı Mustafa Ada’nın açıklamalarında partinin ne kadar iddialı olduğu ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanını eleştirerek sözlerine başlayan Ada, Cumhurbaşkanı istedi diye bu ülkede seçim yapılıyor. Ülke olarak, ekonomi olarak bu seçimi kaldıracak gücümüz yok. 7 Haziran’da bir tablo oluştu. Seçmen dedi ki ‘Sen AKP olarak tek başına ülkeye hükmedemezsin. Bundan sonra yapacağın işleri başkalarına danışarak yapacaksın’ diye bir mesaj verdi. Ama maalesef Tayyip Erdoğan erken seçimi tercih etti. Onun inadı yüzünden ülke erken seçime gidecek” şeklinde açıklamalarda bulundu. “7 Haziran öncesi ne dediysek 7 Haziran sonrası da aynı şeyleri söylemeye devam edeceğiz” diyen Ada, “Manisa’da birinci parti biz olacağız. 4. Sırada bulunan milletvekili adayımız Mustafa Başgülşen’i şuanda elimizde bulunan bilgilere göre parlamentoya göndermiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
  • Manisa’da oy oranında artış olmasına rağmen milletvekili sayısında artışı yakalamayan MHP’de ise hedefler bu sefer yüksek görünüyor.
Liste seçiminde değişikliğe gidilen partinin 1 Kasım seçimlerinde ne kadar oy alacağı merak konusu olurken İl Başkanı Tanju Balatlı’ya göre MHP Manisa’da en iyi oyu alacak parti olarak görünüyor. Manisa’da oy artışı ile birlikte milletvekili seçimlerinde de bir artışın olacağını ifade eden Balatlı, “Son süreçte ne dediysek çıktığını AKP’nin ülkeyi sürüklediği ve neredeyse iç savaş durumuna getirdiği şu günlerde AKP’ye sandıkta nasıl cevap vereceğini zaten sloganımızda da olduğu gibi ‘Sen, bilirsin Türkiye’ ne yapacağını Türk halkı biliyor. Demokratik platform içerisinde halkımızın iktidara cevap vereceğini biliyoruz. Manisa’da teveccüh MHP’den yanadır. 1 Kasım seçimlerinde Manisa’da milletvekili sayımızda artış olacaktır” şeklinde konuştu.  
  • Özellikle 7 haziran seçimlerinde Manisa’da kilit parti konumunda olan ve neredeyse tüm partilerin ‘Oy çalmak’ için çabaladığı HDP, 1 Kasım seçimlerinde de kilit parti olarak görünüyor. HDP, son seçim rakamlarına göre oylarında istenilen artışı gösterirse Manisa’dan bir milletvekili çıkartacak konuma geliyor.
Bu noktada düşüncelerini ifade eden HDP İl Başkanı Sait Taycı’ya göre 1 Kasım  seçimleri Manisa’da AK Parti ve HDP arasında geçecek. İddiasına açıklık getiren Taycı, şunları söyledi: “Yapılacak olan bu seçim dayatma bir seçimdir. Biz seçim partisi olmadığımızdan dolayı, hayatının her alanında olduğumuzdan dolayı bu seçimler hoş geldi sefa geldi. Manisa Türkiye için çok özel bir konumda. Manisa’da seçim iki parti arasında devam ediyor. Açıkçası CHP ve MHP’yi ilgilendirmiyor. Çünkü 60’ar bin oy alsalar yine 1 milletvekili çıkartamayacaklar. Çünkü bu matematiksel olarak mümkün değil. O yüzden AKP ve HDP arasında geçecektir bu seçimler. AKP de aslında en zayıf halka. Çünkü 4. Milletvekillerini en az oyla meclise gönderdiler. Bu anlamda biz AKP’den 10 bin oy aldığımızda HDP 1 milletvekilliğini garantilemiş görünüyor. Her ne kadar bu aralar yoğun saldırılar ile karşı karşıya gelmiş olsak da biz umutlu ve inançlıyız.”

Editör: TE Bilisim