Yudum Egemden ve Tohum Derneği, yabani zeytin ağaçlarını ekonomiye kazandırıyor Yudum Egemden ve Tohum Derneği, yabani zeytin ağaçlarını ekonomiye kazandırıyor
İYİ Parti Salihli İlçe Başkanlığı, yarın yapacakları delege seçimlerine bazı kişi veya çevrelerce gerek bilgi eksikliği veya yanlış bilgilendirmeler neticesinde oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve seçimlerin demokratikliğine gölge düşürtmemek duyuru yaptı. 10 maddelik duyuruda mevcut başkan Ulvi Murat Tunca ve yönetimi adeta demokrasi dersi verdi. Duyuruda: "İyi ve cesur insanların bir araya gelmesiyle, bütün baskı ve engellemelere rağmen 25 Ekim 2017 Tarihinde Türkiye’de ki değişimin ana gücü, Cesurlar Hareketinin Lideri Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER Hanımefendinin Genel Başkanlığında kurulan İyi Partimizin yetkili organlarının kararı ve Sayın genel başkanımızın talimatları doğrultusunda İlçe ve İllerimizde 2. Olağan kongre süreci başlatmıştır. Partimiz Salihli İlçe Teşkilatımızda 2. Olağan İlçe Kongresi için seçim takvimini belirlemiştir. İlçe Kongremizde 1038 üyemizi temsilen oy kullanacak 400 delegenin belirlenmesi amacıyla 21 Haziran 2020 Pazar günü, Hiçbir siyasi partide başarılamayan çarşaf liste usulüyle İlçe Merkezi ve mahallelerimizde delege seçimleri yapılacaktır. Siyasette Demokratikleşme ve şeffaflık açısından İyi Parti olarak son derece önemsediğimiz bu delege seçimlerinde bazı kişi veya çevrelerce gerek bilgi eksikliği veya yanlış bilgilendirmeler neticesinde oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve seçimlerimizin demokratikliğine gölge düşürtmemek adına aşağıdaki bilgileri üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Bilgilerinize arz olunur.  
  • Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’in başlattığı üye kayıt kampanyasına uygun olarak, İlçe Başkanlığına 1 yıl önce ULVİ MURAT TUNCA başkanlığında atanan İyi Parti Salihli İlçe Yönetimimizin çalışmalarıyla 221 olan üye sayımız delege seçim listelerinin askıya çıkarıldığı 7 Haziran 2020 tarihinde 1038’e çıkarılmıştır. Üye kayıtlarımız halen devam etmektedir. 20 Haziran 2020 tarihi itibariyle üye sayımız 1052 ye ulaştırılmıştır.
 
  • Üye kampanyaları süresince eskiden Partimizde ilçe başkanlığı görevi yapan Mesut KIZILTUĞ ve Şentürk TÜTÜNCÜ ile İlçe Başkanlığımızdan üye formu talebinde bulunan kişilere üye koçanları verilmiştir. Partimize ulaştırılan her üye formu yönetimimiz tarafından bekletilmeden değerlendirmeye alınmış, onaylanarak İyi Parti Bulut sisteminden girişleri yapılarak üyelik işlemleri tamamlanmıştır.
 
  • Partimizin kuruluş sürecinde üye kayıtlarında yapılan eksiklik ve yanlışlıkların düzeltilmesi amacıyla, eksiklik ve yanlışlık bulunan üyelere hem SMS yoluyla, hem de İyi Parti Salihli İlçe Başkanlığı resmi sosyal medya hesaplarından çağrı yapılarak eksikliklerin giderilmesi istenmiştir. Bu konuda eski ilçe başkanlarımız ile irtibata geçilerek kendilerine bilgileri eksik olan üyelerimizin listeleri teslim edilmiş ve bu üyelere ulaşılması konusunda yardım istenmiştir. İlçe Başkanlığımıza başvuran yada ilçe başkanlığımızca ulaşılan tüm üyelerimizin eksik bilgileri tamamlanmış, yanlış bilgileri ise düzeltilmiştir.
 
  • 21 Haziran 2020 tarihinde 1038 üyemiz ile yapılacak İlçe delege seçimlerinde CORONA Virus tehlikesinden dolayı katılımda huzursuzluk yaşanmaması için çoğu eski belde belediyelerin olduğu mahalleler ve ilçe başkanlığı binamız olmak üzere aynı anda 8 farklı noktada delege seçimi yapılması kararlaştırılmıştır. Bu durum İlçe Başkanlığımızın resmi sosyal medya hesaplarımızdan ve SMS yoluyla tüm üyelerimize ilan edilmiştir. Bu ilanlar defalarca tekrarlanmıştır.
 
  • Delege seçimleri için askıya çıkarılan 1038 üyemizin listesi tüzüğümüzün ilgili maddeleri uyarınca üye kayıt sırasına göre, TC kimlik numarası, il, ilçe, mahalle, cinsiyet, meslek ve doğum tarihini içerecek şekilde İlçe Başkanlığımız binasının ilan tahtasında askıya çıkarılmıştır. Seçim ve Hukuk işleri Başkanlığınca yayınlanan İlçe Delege Seçimi Yönetmeliğinin 5. Maddesi ve İlçe Delege Seçimleri hk. Yayınlanan 10 nolu Genelgenin 2. maddesi’ne uygun olarak Listelerin askıya çıkarıldığını ve İlçe Binamızda görülebileceğini İlçe Başkanlığımızın resmi sosyal medya hesaplarından ve SMS yoluyla tüm üyelerimize bildirilmiştir.
 
  • Askıya çıkarılan üye listemize tüm üyelerimizin ulaşabilmesi için askı gününden itibaren ilçe başkanlığımız hafta sonu ve hafta içi kesintisiz olmak üzere mesai saatleri boyunca tamamen görevliler eşliğinde açık bırakılmış ve her gün İlçe Başkanlığımızın resmi sosyal medya hesaplarından delege adaylarımızın müracaatlarının devam ettiği bilgisi verilmiştir. İlçe Başkanlığımıza ikametgah belgesi ve dilekçeleri ile yapılan tüm delege adayı müracaatları kabul edilmiştir.
 
  • İlçe Başkanlığımıza müracaat eden adaylara resmi müracaatları ile askı listelerinin birer kopyası tutanak ile dosya halinde teslim edilmiştir
 
  • Delege listesinde bazı isimlere karşı yapılan itiraz sonucu yanlış mahalleye yazıldığı iddia edilen 2 kişinin yanlış mahallede gözüktüğü ve yapılan itirazın yerinde olduğu kabul edilerek İlçe Delege Seçim Yönetmeliğinin 5.Maddesine göre gerekli düzeltme yapılmıştır. Bilgileri düzeltilen üyelerimizin aday olmalarının önündeki engel ortadan kaldırılmıştır.
 
  • Askıya çıkarılan üye listesi İyi Parti Kongre ve Resmi İşler Rehberi 2/B maddesi ve İlçe Delege Seçimi Yönetmeliği 5. Maddesi gereğince, partimizin iyi bulut siteminden alındığı şekli ile askıya çıkarılmıştır. Herhangi bir ekleme veya çıkartma yapılmamıştır. Hakkın Rahmetine kavuşmuş üyelerimizin listelerde isimleri vardır. Ancak bu durum sonuca etki etmeyeceğinden bir sakınca görülmemiştir. Söz konusu üyelerimizin vefatından dolayı Yargıtay listesinden düşmesi ile durum normale dönecektir
 
  • Seçim ve Hukuk İşleri Başkanlığı’nın 13.12.2019 tarihli 7 nolu Genelgesinin 2. Maddesinde “ 07.04.2016 Tarih ve 29677 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 24.03.2016 Tarih ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması gereğince, İlçe Başkanlıkları üyelerimizin kişisel bilgilerini (Ev adresleri, Telefon numaraları, vs.) üçüncü kişilerle paylaşamazlar. Kişisel bilgi sayılmayacak (seçim bölgesi, sandık numaraları, isim listeleri vb.) Partimizin demokratik ve etik yaklaşımı çerçevesinde talep eden üyelerimizle paylaşabilirler.
 Buna göre; İlçe yöneticilerimiz üyelik çalışmalarında azami gayreti gösterecekler ve üçüncü kişilerle Parti Üyelerimizin yalnızca kişisel veri sayılmayacak bilgilerini paylaşacaklar, bunların dışında herhangi bir bilgi paylaşımı olmayacaktır.” Denilmektedir. Yukarıda belirtilen Genelge hükümleri gereği Salihli İlçe Delege seçimleri için askıya çıkarılan listelere Üyelerimizin şahsi telefon numaraları ve bazı kişisel verileri yazılmamıştır. Salihli ilçesi İyi Parti Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.      

Editör: TE Bilisim