301 işçimizin hayatını kaybettiği Soma’daki maden faciasının faturasını Vali ve Emniyet Müdürüne kesen AKP böylece sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktadır.

Manisa Valisinden sonra Emniyet Müdürü de görevden alınarak merkeze çekilmiştir. Vali Abdurrahman Savaş bir yıl, Emniyet Müdürü Erhan Alkaya ise sadece üç ay Manisa’da görev yapmışlardır.

Bu atamaların tek nedeni, Soma’da maden işçilerinin Başbakan’a karşı yaptıkları protestolardır. Kazanın ilk gününden itibaren iktidarı ile muhalefeti ile birlikte acıları paylaşırken Başbakan Soma’ya gelerek bu sağduyu ortamını yok etmiş ve tahammülsüzlüğü burada şiddete dönüşmüştür. Eşini, evladını, kardeşini, babasını kaybetmiş acılı insanların tepkilerine tokatla ve tekmeyle cevap vererek Soma’nın acısını daha da artırmışlardır.

AKP, önce Soma’nın hesabını vermesi gerekmektedir. Facianın sorumlusu kömür madenlerini taşeron şirkete veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, iş güvenliği tedbirlerini almayarak 301 işçinin ölümüne neden olan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. ve gerekli denetimleri yapmayan, yaptığı halde eksikleri görmezden gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır.

Bakanlar istifa etmediği gibi bu bakanlık ve kurumlardan bir tek kişi bile görevden alınmamıştır. Görevden azledilmesi veya istifa etmesi gerekenler koltuklarında otururken faturanın başkalarına kesilmesi sadece hedef saptırmaktır.

Editör: TE Bilisim