Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesinin düzenlediği ve konuşmacı olarak eski Milli Eğitim Bakanlarından Gazeteci – Yazar Hasan Celal Güzel’in katıldığı “Türkiye’nin 2023 ve 2071 Hedefleri” isimli konferans Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşti. Gerçekleşen konferansta Hasan Celal Güzel, Türkiye’nin, hem Türk dünyasında, hem de İslam dünyasında birleşmenin öncüsü olacağını ifade etti.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin Türkiye sevdası ve bu ülkede güzel şeyler olması özleminde olan insanların kurduğu bir dernek olduğunu kaydeden Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkan Yardımcısı Avukat Ümit Rona, “Derneğimizin Manisa Şubesi Saygıdeğer Manisa Milletvekilimiz Doç. Dr. Selçuk Özdağ başkanlığında kuruldu. Yönetim olarak kuruluş amacına uygun hareket etmeye devam ediyoruz. Bu süreç içerisinde birçok önemli etkinliği başarıyla gerçekleştirdik” dedi.

Program Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu’nun Soma’da maden ocağında hayatını kaybeden maden işçilerinin ruhlarına tilavet okumasıyla başladı. Okunan Tilavetin ardından

RONA; “AMACIMIZ SEVDAMIZLA BİR DENİZYILDIZINI DAHA DENİZE ATABİLMEKTİR”

İlk Konuşmayı Türkiye Türkiye ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi Başkan Yardımcısı Avukat Rona yaptı. Dil ve Edebiyat Derneği olarak bir farkındalık yaratma peşinde olduklarını ifade eden Rona, “Amacımız ülkemize olan sevdamızla bir denizyıldızını daha denize atabilmektir. Önemli faaliyetlere imza attığımızı belirtmiştim. Bunlardan başlıcaları; Manisa türkülerinin bir cd’de toplanması ve sadece Manisa türkülerinin okunduğu Manisa türküleri gecesidir. Bu gece Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç ve Manisa Milletvekillerimizin çok saygıdeğer protokol üyeleri ile kadirşinas Manisalıların yüksek katılımlarıyla gerçekleşmiştir. Bunun yanı sıra Roman Çalıştay’ı, okumanın çok önemli olan bir ümmetin evlatları olarak bir kitap etkinliği gerçekleştirdik. Manisa tren garında başlayan ve trende kitap okuyarak süren yolculuğumuzda Alaşehir ve Demirci’de çok önemli bir birliktelik, kitap okuma etkinliğini başarıyla gerçekleştirdik” dedi.

Rona konuşmasına şöyle devam etti; “Sezai Karakoç’un dediği gibi; “Onlar sanıyorlar ki / biz sussak mesele kalmayacak / halbuki biz sussak tarih susmayacak / tarih sussa, hakikat susmayacak.” Hakikatin susmayacağının bilincindeyiz. Bu nedenle bizler bir denizyıldızı farkındalığı yaratmak için deniz yıldızlarımızı denize atmaya devam edeceğiz. Bugünkü etkinliğimizde bu deniz yıldızlarını denize atma gayretidir. Bugünkü etkinliğimizde eski Milli Eğitim Bakanlarımızdan Yazar Hasan Celal Güzel’i ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

ÖZDAĞ; “FARKINDALIK YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ise yaptığı konuşmada dilin bir millet için iletişim aracı, kültür taşıyıcısı ve millet inşacısı olduğunu belirtti. Özdağ, “Biz Türk Dil ve Edebiyat Derneği olarak Manisa’da dilimize ve edebiyatımıza katkı sunmaya gayret gösteriyor ve çalışıyoruz. İş ahlakını en üst noktaya koymuş bir toplum olma niyazıyla eski Milli Eğitim Bakanlarımızdan, Gazeteci-Yazar Hasan Celal Güzel’i Manisalılarla buluşturmaktan bahtiyarlık duyuyoruz. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa’da da dil,edebiyat ve insanlık adına farkındalık yaratmaya devam edecek” dedi.

GÜZEL; “TÜRKİYE TÜRK VE İSLAM DÜNYASI’NIN ÖNCÜSÜ OLACAK”

Özdağ’ın konuşmasının ardından düzenlenen konferansın katılımcı konuşmacısı Hasan Celal Güzel Manisa’da çok konuşma yaptığını ifade ederek, ilk konuşmasını 1959 yılında yaptığını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kendisinden önceki Türk medeniyetlerinden devraldığı sancağı daha ilerilere götürecek 'Kızıl Elma Ülküsü'ne sahip olduğunu belirten Güzel “Her Türk Devleti'nin ve liderlerinin bir 'Kızıl Elma Ülküsü' olmuştur. Bugün ise 2023 ve 2071 hedefleri de bu'Kızıl Elma' ülkülerinden biridir. 2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü. 2023 hedefi ekonomik bir hedef ve kişi başına milli gelirin 25 bin dolara ulaşmasıdır. Yapılan analizler de bunun olabileceğini göstermektedir. Dünyanın ilk 10 ekonomisi güçlü devletler arasına girebilmektir. Diğer taraftan ise 2071 Türlerin Anadolu’ya yerleşmelerinin bininci yıldönümüdür. Şuanda dahi küresel bir güç durumunda bulunan Türkiye, istikrar bozulmazsa geleceğin Kızıl Elma ülküsü oluşturulacaktır. Dolayısıyla hem Türk Dünyası, hem de İslam dünyası birleşerek konfederasyon oluşturacaktır. Bunun öncülüğünü ise Türkiye yapacaktır. Ancak günü birlik olaylarla bu hedeflere şüpheyle yaklaşılmamalıdır. Bugün artmış gibi görünen terör olaylarından bir yıl sonra söz etmeye dahi gerek kalmayacaktır. Çünkü terörün kuyruğu hem diplomatik hem de askeri yönden sıkıştırılmış durumdadır. Mücadele hız kesmediği sürece bir yıl sonra terörden daha az söz edilecektir. Türkiye’nin önü açık. Geçmişte sancağını devraldığı medeniyetlerden daha ilerilere taşıyacaktır” dedi.

Konferans konuşmasının ardından AK Parti Manisa Milletvekili aynı zamanda dernek şube başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, dernek başkan yardımcısı Avukat Ümit Rona Hasan Celal Güzel’e plaket takdim ederek teşekkür ettiler.

Gerçekleşen Konferansa Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı aynı zamanda AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Dernek Başkan Yardımcısı Avukat Ümit Rona, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Vekili Ramis Şiyak, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin, Basın İlan Kurumu Manisa İl Müdürü Kenan Tokgöz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim