İYİ Parti Manisa Milletvekili Hasan Eryılmaz, tarımda dönüşüm ve verimlilik stratejisi ile çiftçinin gelir ve refah düzeyinin yükselmesine olanak sağlayarak, Türkiye’nin yıl içinde tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke konumuna getireceklerini söyledi.

İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi

İYİ Parti Manisa Milletvekili Hasan Eryılmaz, Muradiye Mahallesi’nde partisinin ilçe başkanlığının düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinin ardından vatandaşlarla bir araya gelen Eryılmaz, çiftçilerin sorunları üzerine yoğunlaştı. İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener öncülüğünde hayata geçirecekleri tarımda dönüşüm ve verimlilik stratejisi ile çiftçinin gelir ve refah düzeyinin yükseleceğini kaydeden Eryılmaz, çiftçilerin mazotu yüzde 50 indirimli kullanmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

“ÇİFTÇİNİN VERGİ MUAFİYETİ ORANLARI GENİŞLEYECEK”

Tarımda ölçek verimliliğinde yıllık ortalama en az yüzde 5 reel arş sağlamayı ve kırsalda tarım istihdamını artırmayı hedeflediklerinin müjdesini veren Eryılmaz, “Tarımsal Ar-Ge’yi teşvik edeceğiz, "Atatürk Orman Çiftliği Tarımsal Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Enstitüsü” kuracağız. Toprak ve suyun tarımsal üremi ve verimi artırmasını hedefleyen Ar-Ge projelerini finanse edeceğiz. Tarımdaki verimliliği ve etkinliği artırabilmek, ölçek ekonomilerini yakalayabilmek, çiftçinin gelir ve refah düzeyini yükseltebilmek için üst kullanım hakkına dayalı "Tarımsal Ürem ve Ticaret Bölgeleri" kuracağız. İşletme toplulaştırmasını içeren bölge ve kooperatif temelli ürem ve caret modeli geliştireceğiz ve destekleyeceğiz. Bu model, uygulamaya geçene kadar küçük çiftçinin vergi muafiyet oranlarını genişleteceğiz. "Tarımsal Ürem ve Ticaret Kurumu Başkanlığı" kuracağız.” Diye konuştu.

“ÇİFTÇİLER MAZOTU YÜZDE 50 İNDİRİMLİ KULLANACAK”

Eryılmaz, çiftçilerimizin mazotu yüzde 50 indirimli kullanmasını sağlayacaklarını belirterek, şöyle devam etti: “Çiftçi Çağrı Merkezi kuracağız. Çiftçilerimizin, bitkisel ürem ve hayvancılık ile ilgili problemlerine cevap vereceğiz, uzmanların hizmet verdiği bir çağrı merkezi kuracağız. Bu merkezi; tarım ve hayvancılık ile ilgili bilgilendirme, tarımsal ürem destekleri, tarımsal yarım ve hibe destekleri, meteorolojik veriler, tarımsal girdi ürün bilgilendirme ve 2B arazi hukuku gibi konularda çiftçilerimizin sorularına yanıt verecek şekilde oluşturacağız. Sulama birliklerine su kullanım hakkı iade edeceğiz. Çiftçimizin tarımsal sulama suyunun kullanım hakkının özelleştirilerek Sulama Birlikleri’ni tasfiye eden kanun maddelerini iptal edeceğiz, su kullanım haklarını Çiftçilerimize iade edeceğiz.”

“BORÇLAR FAİZSİZ BİR ŞEKİLDE YAPILANDIRILACAK”

Türkiye'yi Tarım Havzasına dönüştüreceklerine de değinen Eryılmaz, “Borç yükü altında bunalan çiftçilerimizin borçlarını faizsiz şekilde yeniden yapılandıracağız ve uzun vadeye yayacağız. Ürün Borsalarını Etkinleştireceğiz. Ürün pazarlanmasında ve ürün fiyatlarının oluşmasında önemli işlevi olan Ürün Borsalarını destekleyerek etkinlik kazandıracağız. Organize Hayvancılık Bölgelerini yeniden düzenleyeceğiz ve hayvancılıkta işletme toplulaştırması yapacağız. Bu uygulama kapsamında, devletin gözemi ve desteği ile mera ve yem bitkileri ekim alanları etrafında hayvancılık işletmelerinin toplulaştırılması sağlanarak, küçük ölçekli hayvancılık işletmelerinin maliyetlerinin düşürülmesini sağlayacağız. Türkiye’yi et ve ürünleri üretiminde kendi kendine yeten bir ülke haline gereceğiz, ithal et sorununu çözeceğiz.” Diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim