AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, il ve ilçe kongrelerinin tek listeyle seçime gidilmesinin bir dayatma olmadığını ileri sürerek, “Bu karar genel merkezin kararıdır. Ama yine de adaylar bu karara uymazsa er meydanına çıkar, delege de kararını verir” dedi.

Yudum Egemden ve Tohum Derneği, yabani zeytin ağaçlarını ekonomiye kazandırıyor Yudum Egemden ve Tohum Derneği, yabani zeytin ağaçlarını ekonomiye kazandırıyor

Ferdi UZUN

AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti’nin tek listeyle kongreye gitmesi konusunda yapılan eleştirileri kabul etmedi. 17 ilçenin 14’ünde tek listeyle 2’sinde çift listeyle seçime gittiklerini belirten Baybatur, sadece Salihli’de bir sıkıntı yaşadıklarını bunun da önümüzdeki hafta genel merkez tarafından çözüleceğini söyledi. İl başkanlığı kongresi içinse aday sayısının fazla olmasından dolayı tek listeyle seçime gidilip gidilmeyeceği konusunda açıklamalarda bulunan Baybatur,  “Bu karar genel merkezin kararıdır. Ama yine de adaylar bu karara uymazsa er meydanına çıkar, delege de kararını verir” dedi.

Tek liste genel merkezin tavsiye kararıdır

Baybatur, “Tek liste genel merkezin tavsiye kararıdır. Genel merkez diyor ki 2015 seçimleri yakın bir insana daha ihtiyacımız vardır. İki listeler bize uygun değil. Falanca kişi üzerinde tavsiyemiz vardır diyor genel merkez. Aday olacak kişi bunu dinlemedi ben buna rağmen çıkacağım dedi. O zaman çıkar kongreye. Bu delegenin takdirinedir. Delege kararını verir. Bunda bir problem yok. 17 ilçe içerisinde 14 ilçemiz genel merkezin dediğine uydu. 2 ilçede çift liste çıktı burada da genel merkezin desteklediği iki aday kazandı. Sadece Salihli’yi erteledik. Salihli gibi Türkiye genelinde 6 ilçe var. Bu konuda önümüzdeki hafta genel merkezimiz kararını verecektir” diye konuştu.

Burada demokratik yollarla seçim olacaktır

Kongrelerin demokratik bir ortamda geçtiğinin altını çizen Baybatur, “Delegelerde zaten genel merkezimizin tavsiyesini dikkate alıyor. İkinci bir liste çıksa dahi genel merkezin kararına uyuyor. Delegeler genel merkeze desteğini sunuyor. Ama aday olacak kişi genel merkezin başbakanın tavsiyesine uymuyorsa ona deriz ki “Çık kardeşim sen bilirsin.” Bu demokratik bir olaydır. Burada demokratik yollarla seçim olacaktır. Aday, delegenin huzuruna çıkar, er meydanına çıkar, er meydanında herkes kendine göre gücünü oyunu görür” şeklinde konuştu.

Ankara’ya gideceğim

Milletvekili konusuna da değinen Baybatur, “Önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceğim. Tam olarak tarih belli değil ama Cuma veya Cumartesi tarih netleşecektir. Görüşmelerden sonra bize ne görev verilirse onu yaparız” dedi. İl başkanlığına şu ana kadar Engin Yüksel, Selman Alkış, Abdullah Polat, Adil İşbay adaylıklarını açıklarken Metin Karabulut, Berk Mersinli, Hüsnü Arslan, Hayrullah Solmaz, Adnan Erbil, Zülfikar Gürcan, Orkun Şıktaşlı gibi isimlerin de adı il başkanlığı konusunda anılan isimler arasında yer aldı.

Editör: TE Bilisim