Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, kapanan köy ve belde belediyelerinden oluşan mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi. Köy ve beldeden mahalleye dönüşen yerlerle, şehir merkezine yakın mahalleler arasındaki makası kapatacaklarını belirten Başkan Çelik, bu mahalleleri cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’nın büyükşehir olması ile birlikte kapanan köy ve belde belediyelerinden oluşan mahallelerin muhtarlarını kahvaltıda ağırladı. Manisa Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltıya Başkan Çelik’in yanı sıra, Başkan Yardımcıları Ulus Kotluca ve Süleyman Çoban, Emlak ve İstimlak Müdürü Mehmet Çintay, Temizlik İşleri Müdürü Halil Kapar, Zabıta Müdürü İsmail Çiftçi, Başkan Danışmanları Mustafa Pala, Haşim Yener Bilir ve Ahmet Baydar da katıldı. Önümüzdeki 5 yıllık sürecin Manisa için hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Nasip olursa bu süreçte hep birlikte çalışacağız. Mahallelerimizin sorunlarını çözmek için, şehrimizi güzelleştirmek için ne gerekiyorsa el birliği içerisinde hareket edeceğiz. Muhtarlarımız demokrasinin kılcal damarlarıdır. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği, sıkıntısını dile getirebileceği yöneticilerdir. Geçmiş siyasi görevlerimizde de, sizlerle uyumlu bir şekilde çalışmış arkadaşınızım. İnanıyorum ki bundan sonra da uyumlu bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün sizlerle tanışmak, taleplerinizi ve sorunlarınızı dinlemek istedik. Bilindiği gibi belediyemiz yeni kuruldu ve kurulum çalışmaları hala devam ediyor. 6360 sayılı yasa ile büyükşehir belediyesinin görevleri ayrı, ilçe belediyelerin görevleri ayrı. Bu kapsamda su ve kanalizasyon işleri, ulaşım hizmetleri, mezarlıklar, itfaiye ve ilaçlamalar büyükşehire ait. Bunun dışındaki rutin belediyecilik hizmetlerini, temizlik hizmetlerini biz yürüteceğiz. Ancak henüz temizlik hizmetleri görevlerini devralmadık. 1 Temmuz itibariyle çöplerin toplanması görevini biz üstlenmiş olacağız” dedi.

MAHALLELERİMİZİ CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ

Tüm mahallelerin cazibe merkezi haline getirileceğini belirten Başkan Çelik sözlerine şöyle devam etti; “Köy ve beldeden mahalleye dönüşen yerleri güzelleştirmek bizim asli görevimizdir. 65 tane mahallemiz var Bunların 33 tanesi şehrin merkezinde bulunan mahallelerimiz, 32 tanesi de köy ve beldelerden oluşan mahallelerimiz. Bu mahallelerimiz arasındaki makası kapatacağız ve buraları cazibe merkezi haline getireceğiz.” Başkan Çelik’in konuşmasının ardından kahvaltıya katılan tüm muhtarlar kendilerini tanıtarak, talep ve sorunlarını dile getirdi.

KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ OLUŞTURULACAK

Vatandaşa hizmeti daha çabuk ulaştırabilmek için Kırsal Hizmetler Müdürlüğü adı altında üç ayrı bölgede merkez kuracaklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban ise, “Muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabileceği, mahallelerimize yakın belli bölgelerde merkezler kurmak istiyoruz. Şuan için 3 bölgede planlıyoruz. Karaoğlanlı, Sancaklıbozköy, Sancaklıiğdecik de kuracağımız bir merkez civar köylere ve beldelere hizmet verecek. İkinci kuracağımız merkezi Çobanisa, Hamzabeyli, Yeşilköy civarı, üçüncü merkezi ise Karaağaçlı, Selimşahlar ve Yeniköy civarında planlıyoruz. Bu merkezlerde, sizlerin her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz elemanlarımız olacak. Onlar devamlı bizimle irtibat halinde olacak. Hizmetlerimiz hiçbir aksama ve gecikme olmadan sizlere ulaşacak. Bu merkezlerin iletişimini ise, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yürütecek. Bu ekibimiz sürekli köylerimizi dolaşacak. Hepsi de sizlerin tanıdığınız insanlar olacak ve

sürekli sizin içinizde olacak. İletişim anlamında, hizmet anlamında hiçbir sıkıntı yaşanmayacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim