CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören Serhat Orhan'ın yakasını bir türlü bırakmıyor.

Ören bugün yaptığı yazılı açıklamlarda şu ifadelere yer verdi.

Daha önce ortaya çıkardığımız ve kamuoyunda “Ballı Kaynana Vurgunu” olarak bilinen Turgutlu Belediyesi imar usulsüzlükleri ile ilgili tüm delil ve belgeleri koyarak yaptığımız başvuru, Cumhuriyet Savcılığınca kabul edilerek eski belediye başkanı Serhat Orhan için İçişleri Bakanlığından “yargılama” izni istenmiştir.

Eski Belediye Başkanının Ketenci Sitesinin yapıldığı arsanın imarını değiştirerek kendine ve yakınlarına menfaat sağladığına ilişkin belge ve bilgilere rağmen İçişleri Bakanlığı, AKP’li eski belediye başkanı Serhat Orhan’ın mahkemede hesap vermesine izin vermemiştir.

Aynı Bakanlık CHP’li belediye başkanları söz konusu olduğunda hiçbir suç unsuru olmadığı halde Savcılıklara soruşturma izni vermektedir. Bunun en bariz örneği İzmir Büyükşehir Belediyesidir. Yüzlerce müfettişin inceleme yaptığı belediyede hiçbir suç unsuruna rastlanmayınca Belediyeye ait şirketten alınan 50 adet sandviç ile kamu zarara uğratıldı denilerek Başkan Aziz Kocaoğlu için Savcılığa soruşturma izni verilmiştir. Hakkında ağır ceza mahkemesinde dava açılmış 397 yıl hapis cezasıyla yargılanmaktadır.

CHP’li Dikili Belediye Başkanı 10 tona kadar evlerde kullanılan suyu vatandaşa bedava verdi diye yargılanması için Savcılıklara soruşturma izni veren ve Başkanı görevden alan aynı İçişleri Bakanlığıdır.

Turgutlu Eski Belediye Başkanı Serhat ORHAN, ağabeyinin kayınvalidesi üzerine alınan arsanın imarını 3 kattan, 6 kata çıkararak yetmiş yaşındaki emekli maaşıyla geçinen hanımefendiye trilyonlarca rant sağlamıştır. Bu akrabalık ilişkisi Belediye meclis üyelerinden saklanmıştır. Elde edilen rant belediye başkanının fabrikasına aktarılmıştır. Tüm bu iddiaların ortaya çıkarılması için Turgutlu Cumhuriyet Savcılığının soruşturma izni istemesine, İçişleri Bakanı Efkan ALA’nın sırf AKP’li olduğu için Serhat Orhan’ın mahkemede yargılanmasına izin vermemesi yolsuzluğu üzerinin örtmekten başka bir şey değildir. İçişleri Bakanının bu yanlı tutumu beni şaşırtmamıştır.

Biz bunları Manisa Pamuklu Mensucat ve Et ve Balık Kombinası özelleştirmelerinde görmüştük. Bakanlar yargılama izni vermeseler de Danıştay’a yaptığımız itirazlar üzerine sorumlular mahkemelerde hala hesap vermeye devam etmektedirler. Serhat Orhan için de Danıştay’a itiraz başvurumuzu yapacağız ve mahkemede yargılanarak hesap vermesini sağlayacağız.

Unutulmasın ki, devletin arşivlerinde kayıt altına alınan tüm bilgi ve belgeler günü geldiğinde açığa çıkacaktır. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır.

Editör: TE Bilisim