Araması bulunan şahıs silahlarla yakalandı Araması bulunan şahıs silahlarla yakalandı
MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, yurtdışından gelen oylarla partisinin Manisa’da bir milletvekili kaybetmesini, “Manisalı olmayanlar, Manisa’nın kaderini değiştirdi” ifadeleriyle yorumladı.
1 Kasım’da MHP’nin aldığı hezimet sonrasında İl Başkanı Tanju Balatlı, seçimleri değerlendirdi. MHP’yi eleştirenlerin yalnızca partiye zarar verdiğini ifade eden Balatlı, yenilgilerden ders çıkarmayı bilen bir parti olduklarına vurgu yaptı.
"MHP, SPOR KLUBÜ YA DA YARDIM DERNEĞİ DEĞİLDİR”
1 Kasım seçimleri sonrası MHP liderini Devlet Bahçeli’nin istifasını isteyen partililerin yanlış yolda ilerlediklerini söyleyen İl Başkanı Tanju Balatlı, seçim sonuçları sonrası herkeste moral bozukluğu olduğunu söyledi. MHP’nin 46 yıllık bir parti olduğunu ifade eden Tanju Balatlı, “MHP bir spor klubü, bir yardım derneği değildir. MHP’nin bir tüzüğü vardır, bir de ondan önemli bir gelenekleri vardır. Biz Genel Başkanlık makamını tartıştırmayız. Genel Başkanlık makamının tartışılacağı yer genel kurullardır. İsteyen çıkar aday olur. MHP neler geçirdi, böyle şeyler konuşulmadı. 2002 yılında sandığın altına kaldık ama yine kendi korlarımız içerisinden ayağa kalkmayı bildik. Bu şekilde davranan arkadaşlar yalnızca partiye zarar verir. MHP bir ailedir. Bu ailenin mahremiyetleri sokak ortasında, gazetede ya da bir başka yerde ifşa edilemez. Arkadaşları sözlerine dikkat etmeye davet ediyorum. Bunun görüşüleceği yer bizim kurumlarımızdır. bu tür eleştiriler yalnızca reklama dönüktür.” dedi.
“ZEYNEL BALKIZ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLSUN”
1 Kasım seçimlerinde liste dışı bırakılan MHP 25. Dönem Manisa Milletvekili Zeynel Balkız’ın, ‘MHP merkez sağ seçmenini küstürdü’ sözlerini sert bir şekilde eleştiren Başkan Balatlı, “Zeynel bey ile şahsi olarak bir dostluğumuz vardır. Ancak Manisa’da Zeynel Balkız’ın olmaması MHP’nin oylarını Türkiye genelinde bu kadar düşürdüyse, kendisi tek başına Cumhurbaşkanlığı’na bile adaylığını koyabilir.” diye konuştu.
“MHP ÜZERİNDEN BÜYÜKŞEHİR’İ YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR”
1 Kasım seçimleri için milletvekili aday listeleri belirlendiğinde MHP Genel Merkezi tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün arandığı iddialarını yalanlayan Tanju Balatlı, "MHP’de ben dahil olmak üzere kimsenin Genel Başkana ve seçim divanına ‘listeyi bu şekilde değiştirelim’ gibi bir ifadesi olamaz. Liste hazırlanırken herkese soruluyor. Sonuçlar neticesinde 1 Kasım listesinde farklı bir oluşuma gidildi. Oy potansiyelini arttırabilecek bir varyasyon yapıldı ancak istenilen sonuç elde edilemedi. Seçim sürecinde Cengiz Başkan belinden rahatsızdı. Bunu yerel, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde de yaşadık. Cengiz Bey’in Genel Merkez tarafından aranması tamamen yalan. Cengiz Başkan, MHP’nin Türkiye’deki 3 Belediye Başkanı’ndan bir tanesidir. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ne demek olduğunu AK Partililer daha iyi biliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, seçim sonuçlarına sevinmek yerine ‘Hedef Büyükşehir’ diyor. Büyükşehir’i partimiz üzerinden yıpratmaya çalışıyorlar. Bizim partimizde hiç kimsenin Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile ilgili herhangi bir sorunu yoktur. Bir insanın hasta olma lüksünü de elinden alamayız. Seçimler üzerinden 1 hafta geçti, kendisi hala hasta. Böyle bir şey olamaz.” dedi.
“MANİSALI OLMAYANLAR, MANİSA’NIN KADERİNİ BELİRLEDİ”
MHP’nın yurtdışından gelen oylarla bir milletvekili kaybetmesini değerlendiren İl Başkanı Tanju Balatlı, “Manisalı olmayanlar, Manisa’nın kaderini belirledi.” şekilde konuştu.
MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı şunları söyledi, “Eğer MHP’nin milletvekili adaylarının halkı temsil etmediği düşünülüyorsa, AK Parti 5. sıra adayıyken yurtdışı oylarıyla milletvekili olmuş İsmail Bilen’e bakılsın. Yurtdışı oylarıyla milletvekili belirlendi. Manisa’da yemeyen, içmeyen, gezmeyen yollarını bilmeyen kişilerin oylarıyla milletvekili oldu. Sorgulanması gereken budur. Buranın gerçeklerini bilmeyen kişiler nasıl Manisa’nın siyasini belirleyebilir? Bu bir demokrasi midir? AK Parti oturduğunda strateji oyununu çok iyi biliyor. Salt bir demokrasiye inanan bir MHP var. Manisa’da yaşamayan birilerinin, Manisa’nın içerisinden geçmeyen, kentin suyundan içemeyen kişilerin oylarıyla milletvekili belirlenmesi doğru mudur? Ben halka bunları soruyorum. AK Parti bunları düzenledi. Bu kaybedilmiş bir seçimin hezeyanı değil. Bunları bilelim, ondan sonra değerlendirmeye alalım.”

Editör: TE Bilisim