AK Parti’nin Turgutlu’daki önemli isimlerinden birisi olan partinin ilçedeki başarısında payı bulunan Ak Parti Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Azman, tamda Turgutlu Belediye Başkanı M. Serhat Orhan’ın başkan adaylığının açıklandığı saatlerde istifasını vererek, değimi yerindeyse ‘O Varsa Ben Yokum’ dedi.
AK Parti Turgutlu ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyeleri ve partililer ile bir araya gelen İlçe Başkanı Hüseyin Azman, ilçe yönetimindeki başkanlık görevinden istifa ettiğini bildirdi.
 
Azman,  ”Değerli yol arkadaşlarım! 2008 Yılında görev aldığım AK Parti’de yönetim ve yürütme kurullarında bulunduktan sonra, Mart 2010’da İlçe Başkanı olarak görevlendirildim ve bu tarihe kadar ihlâs ve samimiyetle görevimi yaptığıma inanıyorum. Kurduğumuz teşkilatlarla 2009 Belediye seçimlerinde çalıştığımız gibi özellikle 12 Eylül 2010 referandumunda gece gündüz çalışarak “evet oyu” topladık. Serbest Siyaset Erbaplarının 2009 seçimlerindeki %42 oy kadar “evet oyu” alırız dediği ortamda biz %49,47 evet oyunu milletin hanesine yazdırmayı başardık. Hem referandum da hem milletvekili seçimlerinde 37 köy 2 Belde ve 22 mahalleyi karış karış dolaştık.12 Haziran 2011 seçimlerinde oyumuzu 27 binli rakamlardan 40 binli rakamlara taşıdık. Üye grafiğimizi 3.126 sayısından 11.800 seviyesine taşıdık. Şehrimizin en işlek yerinde parti binamızı sürekli açık tuttuk. Ayrıca 30 Mart 2014 seçimlerine sandık görevlilileri tamamlama oranında %96,8 ile hazırız. Diğer resmi iş ve işlemleri de eksiksiz yapıp partimizi, seçime hazır ve borçsuz olarak yeni yönetime devrediyoruz.
 
Değerli yol arkadaşlarım, siyasete inandığım ilke ve esaslar çerçevesinde girdim. Biz her şeyden evvel omurgalı insanlarız. Su gibi her kabın şekline giremeyiz. Her dönemin adamı da olamayız. Biz Sezai Karakoç’un, Necip Fazıl’ın şiirlerinin ve ilkelerinin yolundayız. Biz Milli Gençlik Vakfında yetiştik. Âcizane, şahsım ve eşim Turgutlu İmam Hatip Lisesi mezunu olarak okulumuzun mezunlar derneği olan TİMDER’in kurucusu ve yönetim kurulu üyesidir. Âcizane, şahsım İlim Yayma Cemiyeti üyesi ve Ensar Vakfı Turgutlu temsilciliği kurucu başkan yardımcısıdır.
 
Değerli yol arkadaşlarım! Bizim derdimiz var. Bu dertle kök dedik maya dedik çekirdek ve tohum dedik. Köksüz olursak öksüz kalırız, dedik. Öze ve esasa sahip çıkma mücadelesi verdik. Bu mücadelede ne kadar başarılı olduğumuzun hükmünü tarih ve toplum muhakkak verecektir.
 
Hal böyleyken başımın üstünde ince bir sicimle aylardır sallandırılan Demokles’in Kılıcının gölgesinden uzaklaşmak gerekmiştir. Uzun süredir  “ha bugün ha yarın ha şimdi” diyerek nobran söylemlerle “kellem alınıyor” ve “paketleniyorum”. Partimizin kuruluş felsefesi ve ilkeleriyle ilgisi olmayan hatta partimize oy dahi vermeyen, her dönemin adamları olan bu derin yapının ve aymazların bana yaptıkları kötülükleri Allah’a havale ediyorum. Bu nadanların söylemiyle “kellem alınsın veya paketleneyim de…” Öğrenmek istiyorum benim suçum ne? Aylardır kum torbasına çevrilmeyi hak edecek hangi cürm-ü meşhudu işledim… Varsa yoksa Hastaneye alınan iki elin parmağını geçmeyecek sayıda taşeron işçiyi dillerine doladılar… Bu yapılanları, Allah’a ve milletimize havale ediyorum.
 
Partimizin adayı, Yankı’ya ve ETV’ye verdiği demeçte “Sn. Hüseyin TANRIVERDİ benimle çalışmak istiyorsa ilçe başkanını değiştirmelidir”  demiştir. Gelinen bu noktada bize düşen, partimizin adayına, ekibiyle çalışma fırsatını tanımak olacaktır. Partimizin adayı bizimle çalışmak istemediğini söylemiştir. Siyasi vaziyet böyleyken, görev sürdürülebilir ve kabul edilebilir olmaktan çıkmıştır.
 
Değerli yol arkadaşlarım! Bilinmesini isterim ki Gezi Parkı olaylarında biz Kazlıçeşme Meydanındaydık. Erbakan Hocayı Fatih Camiinden rahmet-i rahmana uğurlarken İstanbul’daydık. Davamızın efsaneleri neredeyse biz oradaydık.
 
Alnım ve elim açık söylüyorum! Servet, şehvet ve şöhret gibi üç zor imtihanda partimi ve dostlarımı utandıracak hiçbir kusurum olmadı. Karnemiz ak olduğu halde bizim ekibimizin tercih edilmeyişinin ben de kırgınlık oluşturduğunu söylemek istiyorum. Kırgınlığımızı ifade etmeyi de kimse bize çok görmesin, bizi kınamasın. Yaşam konforunu terk edip yanı başındaki mitinge gitmeyenler, Kazlıçeşme’de gırtlak patlatmayanlar, bizim AK Partililiğimizi sorgulamaya kalkışmasın. Yukarıda verdiğim rakamlar bizim dava adamlığımızı ortaya koyuyor. Biz davaya ve partiye sahip çıkıyoruz çıkmasına da dava adamına sahip çıkılıp çıkılmadığının hükmünü tarih ve toplum elbette verecektir. Ayrıca yine bilinmesini isterim ki biz bu hareketin ve davanın boyası ile boyandığımız için başka boyalara boyanamayız. Biz yarın da partimizin, hareketin ve davanın içinde olmaya devam edeceğiz.
 
Değerli Dostlar! Hal böyleyken Başbakanımızın 1991 yılında söylediği “kaderi daha fazla zorlamayalım” sözünü referans alarak İlçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Yine Başbakanımızın 1998’de söylediği gibi “bu şarkı burada bitmez” diyorum. Biz “yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır” sözüne inanıyoruz. Davamızın ve partimizin her zaman emrindeyiz. Oluşturulacak olan yeni yönetime de başarılar diliyoruz. Yeni yönetimin kalan sürede birlik çatısını kurup oy ve üye grafiğini yükseltmesi gerektiğini de hatırlatmak istiyoruz. Rabbim aziz milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Hepiniz hakkınızı helal ediniz. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”HABER: KAMİL TEKMEN
Editör: TE Bilisim