Ak Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Diyarbakır'da çocuk ve kadınlar kullanılarak gerçekleştirilen bayrak indirme girişiminin provokasyon amaçlı olduğunu söyledi. Baybatur, “Çözüm sürecini sabote etmek için çalışan provokatörlere Türkiye Cumhuriyeti devleti en sert cevabı verecektir.” dedi.
Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki yağıyor. Ak Parti İl Başkanı Murat Baybatur, olayı kınayan bir açıklama yaptı. Baybatur şunları söyledi: “Hükumetimizin her türlü siyasi riski göze alarak yürüttüğü çözüm sürecini sabote etmek için çalışan, provokatörlere Türkiye Cumhuriyeti devleti en sert şekilde cevabı verecektir. Bu zamana kadar sabırlı ve sağduyulu bir şekilde hareket eden güvenlik güçlerimize karşı girişilen tahrik eylemlerinin amacı bölgede akan kanın devam ettirmek ve terör olaylarını yeniden gün yüzüne çıkartmaktır.
Sakarya'da, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, şehitlerimizin canı ve kanıyla özdeşleşen şanlı Türk bayrağını indirme hadisesi ülkemizde her kesimden insanı derinden yaralamıştır. Bizler Türkü, Kürdü, Laz'ı, Çerkez'i, Boşnağı ile 76 milyon olarak hep birlikte Türkiyeyiz. Ağızlarından barış cümlelerini düşürmeyenlerin bu tür provakatif eylemlere sözde üzülerek ve gözyaşı dökerek, perde arkasında ise avuçlarını ovuşturarak iki yüzlülük etmektedirler. Bu eylemler bizlerin birliği ve dirliğine karşı yapılan taşeron hainlerin eylemleridir.
Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu hainlere gerekli cevabı vermiştir. Bu yolda asla taviz verilmeyecektir. Kandan beslenen bu hainlerin asıl amacı ülkemizi yeniden terör batağına sokmak ve 90'lı yılların karanlık günlerine sürüklemektir. Fakat hiç kimsenin şüphesi olmasın Türkiye o günlere dönmeyecek ve emin adımlarla yoluna devam edecektir. Türk Bayrağına yönelik yapılan bu provokatif saldırıyı bir kez daha kınadığımızı belirtiyor Türk Silahlı Kuvvetlerini sağduyulu yaklaşımından dolayı tebrik ediyorum.”
Editör: TE Bilisim