BAŞKAN ERYILMAZ, “GENÇLERİ HEM İŞSİZ HEM DE BORÇLU BIRAKIYORLAR!” BAŞKAN ERYILMAZ, “GENÇLERİ HEM İŞSİZ HEM DE BORÇLU BIRAKIYORLAR!”

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, geçtiğimiz hafta Manisa’yı etkisi altına alan yoğun kar yağışında Manisalıların olumsuz etkilenmemesi için Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çalışmaları Manisalıların mağdur olmaması için yaptıklarının altını çizen Memiş, “Asla yapılan işin reklam boyutuna girmedik. Bizim için esas olan, Manisa’ya hizmet etmektir” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda basın toplantısı yaptı. Uzun yıllardır Manisa’nın yaşadığı en ağır kış şartlarıyla karşı karşıya kalındığını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi’nin kar yağışı başlamadan önce il genelinde önlemlerini aldığını belirtti. Memiş, “Fen İşleri Daire Başkanımız Yılmaz Gençoğlu Başkanlığında oluşturulan kriz masasında olayın başından sonuna kadar takibinde olduk. Aynı şekilde Genel Sekreter Yardımcımız Fuat Uzun da, çalışmalar sürecince arazide yapılan çalışmaları takip etti. Bunun yanı sıra, gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, daire başkanlarımız ve belediye personelimiz çalışmaları yakından takip etti” dedi.

Esas olan Manisa’ya hizmet etmektir

Yapılan çalışmalarda hizmetin reklamından ziyade Manisa’ya hizmet etmeyi esas aldıklarını belirten Memiş, “Asla yapılan işin reklam boyutuna girmedik. Bizim için esas olan, Manisa’ya hizmet etmektir. Nihayetinde yaptığımız işin reklamını yapmaktan ziyade, yaptığımız hizmet zaten Manisalı tarafından görülüyor diye bakan bir zihniyete sahibiz” dedi.

17 ilçe belediyesi çözüm ortağımızdır

Yapılan çalışmalarda bazı ilçe belediyeleri ile koordinasyon noktasında ayrı düştüklerini belirten Memiş, 17 ilçe belediyesini, diğer kamu kurumlarıyla birlikte Manisalıya hizmet etme noktasında çözüm ortağı gördüklerini dikkat çekerek, “Yapılan bazı çalışmalarda ilçe belediyelerinin sanki Büyükşehir Belediyesi hiçbir faaliyet içerisinde değilmiş ve yapılan tüm çalışmaları ilçe belediyeleri yapıyormuş gibi lanse etmeleri bizleri üzdü. Nihayetinde bizler Büyükşehir Belediyesi olarak, başta başkanımız olmak üzere bu alana hizmet edecek tüm kurumların yapmış olduğu hizmetlerden memnuniyet duyarız. Bunu asla bir yarış olarak görmeyiz. Nihayetinde 17 ilçe ve Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da mülki sınırlar içerisinde aynı alana hizmet ediyor. Biz, ilçe belediyelerimizin tamamını diğer kamu kurumlarıyla birlikte Manisalıya hizmet etmek üzere çözüm ortağımız görüyoruz” dedi.

Görev dağılımı sorunu çalışmalarımızı aksatıyor

İlçe belediyeleriyle ana cadde, bulvar ve yolların görev yetki dağılımı belli olmaması nedeniyle koordinasyon anlamında sorunlar yaşandığını belirten Memiş,” Yaklaşık beş altı aydır meclisin gündeminde devam eden, özellikle ana caddelerin, bulvar ve yolların görev ve yetki dağılımı konusu var. Bunların hangi ilçenin görev yetki sınırları içerisinde olacağı konusunda çabaladığımız bir durum var. Şuan itibariyle Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Kula, Turgutlu, Selendi ilçelerimizde görev ve yetki sınırları belirlendi. Dolayısıyla bu ilçelerde Büyükşehir Belediyesi’nin hangi alanlarda sorumlu olduğu, hangi yolların yapımı veya kar mücadelesinde görev alacağı bellidir. Ama diğer ilçelerimizde ne yazık ki, meclisten henüz bu kararı geçiremememiz nedeniyle, burada bir çatışma yaşanıyor” dedi.

Önemli olan vatandaşın sorununun çözülmesi

Önemli olanın kimin hizmet ettiği değil, vatandaşın sorunun çözülmüş olmasının kendileri için önemli olduğunu belirten Memiş, “Bizim için önemli olan, kimin hizmet ettiği değil, hizmetin iyi yapılmış olmasıdır. Vatandaşın sorununu çözülmüş olmasıdır. Ama yaşadığımız bir şeyi ifade etmek istiyorum. Bu hizmetin daha etkin ve verimli olmasını da etkilemiştir. Bizim ekiplerimizin çalışma yaptığı bazı alanlarda, çalışma yapılan alanın olduğu ilçelerdeki belediye başkanları çalışmanın yapılmış bitmiş olmasına rağmen o alanlarda çalışma başlatması daha fazla bu çalışmalara ihtiyaç olan alanlara hizmetin gitmesini engellemiştir. Biz arzu ederdik ki bu çalışmaları bizim yaptığımız alanlarda biz yapalım. Bizim yetişemediğimiz alanlarda ilçeler yapsın. Onların yetişemediği alanlarda da biz yapalım. Bunun tedbirlerini alıyoruz. Bundan sonraki süreçte gerekli görüşmeleri belediye başkanlarımızla yapmak suretiyle bu sorunun da önüne geçeceğiz” dedi.

Kriz masasında 24 saat boyunca gelen ihbarları değerlendirdik

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’in ardından söz alan Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu da, “Meteorolojiden yoğun kar yağışı olacağına dair bilgi almıştık. Ancak bu denli yoğun bir yağış beklemiyorduk. Ama biz yoğun kar yağışının başladığı andan itibaren vatandaşlarımızın ve diğer kamu kurum ve kuruluşların ulaşabileceği bir kriz masası oluşturduk. Kriz masasının telefon numarasını da Manisa Büyükşehir Belediyemizin web sayfasından da yayınladık. Bu kriz masasına 24 saat boyunca telefonlar geldi. Bu gelen telefonların hepsini değerlendirdik. Nerede yolda kalmış araç ve vatandaşımız varsa hepsine tek tek ulaştık. Kapalı olan köy yollarının hepsine intikal ettik. Şu anda Kırkağaç bölgesinde bir tane köy yolumuz kapalı. Orada da 2 tane iş makinemiz var. Kısa bir zaman içerisinde o yol da açılacaktır” dedi.

Ekiplerimiz çok özverili çalıştılar

İlçe belediyeleri ile koordineli çalışmanın önemine vurgu yapan Gençoğlu, “İlçe belediyeleri ile koordineli çalışmak çok önemli. Sabah meteorolojiden aldığımız bilgilerin ardından bütün ilçe belediyelerini tek tek aradım. Turgutlu 2 tane iş makineleri olduğunu ve çözdüklerini, çözülemediği durumda takviye isteyeceklerini söylediler. Kula Belediye başkanımız da ‘greydere ihtiyacımız var’ dedi. Hemen oraya takviye yaptık. Koordineli çalışma çok önemli. Afat durumunda bir işi kimin yaptığı önemli değil. Önemli olan işin yapılmasıdır. Biz olaya bu açıdan baktık. Biz ilk önce işimizi yapalım, yollarımızı açalım ve mağdur vatandaşımız kalmasın istedik. Ekiplerimiz 24 saat görev yaptılar. Bir gün boyunca hiç uyumayan greyder operatörlerimiz var. Spil Dağı’na gece 12’de ulaşabildik. Ekiplerimiz çok özverili çalıştılar. Gece 1’de çıktıklarında orada 3 tane şarampole yuvarlanmış araç ve donma tehlikesi geçiren insanlarımız vardı. Onların hepsini kurtardık. Biz bunları ilk önce sizlerle paylaşmıyoruz” dedi.

Bize nereden telefon gelirse ulaşabiliyoruz

Gelen tüm telefonları değerlendirdiklerini belirten Gençoğlu, “Bugün itibariyle yoğunluğumuzu merkezde kar yağışının fazla olmaması nedeniyle doğu bölgemize verdik. Doğu bölgedeki köy yollarımızı açma çabasındayız. Şu anda herhangi bir sorun yok. Bize nereden telefon gelirse ulaşabiliyoruz. 15 tane, her ilçemizde de kepçemiz mevcut. Bu kepçe greyderler her ilçemizde çalışıyor. Bu kriz döneminde çalışan personel sayımız 45 civarındaydı. 4 ve 5’erli gruplar halinde çalıştılar. Yaklaşık 120 köy yolu ulaşıma kapandı. Yapılan çalışmalarla bu köy yolları tekrardan ulaşıma açıldı” diye konuştu.

Elektrik olmayan mahallelere tankerlerle su taşındı

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun da, “31 Aralık günü başlayan kar yağışı nedeniyle Kırsal Hizmet Daire Başkanlığımıza bağlı ekipler Akhisar’ın Çamönü Mahallesi’nde zarar gören seralarda hasar tespit çalışmalarına başladılar. 1 Ocak itibariyle olay bölgesinde ekiple beraber bende intikal ettim. Bölgedeki zarar gören üreticilerin tespit çalışmalarına yardımcı olmalarını söyledik. Bizim ekiplerimizle beraber hasar tespit çalışmaları yapıldı. Kendilerine belediyemizden yardım konusunda neler gerekiyorsa onların iletilmesini söyledik. Valilik bünyesinde zararların karşılanması noktasında izlenecek yolda da katkı sağlayacağımızı bildirdik. Akabinde Kırkağaç’ın dağ köylerinde yollar kapanmıştı. O yolların açılmasını da bizzat yerinde inceledik. Soma’nın menteşe ve Kiraz bölgesinde kapanan yollar vardı. Burada çok ciddi sorunlar vardı. En büyük sorunlardan bir tanesi elektrik kesintisiydi. Elektrik gelmeyince su da gelmiyor. Bir kısım hanelere su ulaşamadı. Biz itfaiye tankerleri ile şu taşıdık. Akhisar’ın Zeytinliova Mahallesi ile suların taşınmasını sağladık” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim