Kontrolden çıkan otomobil mesafe levhasına çarpıp tarlaya uçtu: 2 yaralı Kontrolden çıkan otomobil mesafe levhasına çarpıp tarlaya uçtu: 2 yaralı
Meteorolojinden alınan bilgilere göre Manisa Pazartesi gününden itibaren sağanak yağışın etkisi altında olacak. Meteorolojiden gelen açıklamalarda; "Bölgemizin 12.01.2015 Pazartesi sabah saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

12.01.2015 Pazartesi; Bölgemiz genelinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde gökgürültülü sağanak; akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde (Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

13.01.2015 Salı; Bölgemiz parçalı çok bulutlu kuzey kesimleri öğle saatlerine kadar, güney kesimleri akşam saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Manisanın kuzey ve doğu ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Pazartesi (12.01.2015) günü görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların, bölgemiz genellinde kuvvetli (21-50 mm); Çanakkale, İzmir ve Aydın’ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 mm) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların öğle saatlerinden sonra ani sıcaklık düşüşü ile birlikte Çanakkale ve Balıkesir’in iç kesimleri ile yükseklerinde yoğun kar yağışına dönüşeceği beklenmektedir.

Rüzgarın Pazartesi (12.01.2015) güneybatı yönlerden, zamanla kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Güneybatı yönlerden esen rüzgarın kısa sürede kuzey yönlere dönmesi ve fırtına şeklinde esmesi ani sıcaklık düşüşlerine sebep olacaktır.

Kuvvetli yağışlar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı bacı gazı zehirlenmeleri, ani sıcaklık değişiminin sebep olacağı sağlık sorunları ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim