MANİSA Soma-Kırkağaç arası Aksu Petrol Mevkii'nde teröristlerin yola tuzakladığı iki patlayıcının patlamasıyla ilgili olarak Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, gelişmelerin olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Bazı internet sitelerinde, valiliğin olayla ilgili gerekli açıklamaları yapmadığını değerlendiren Vali Bektaş,  "Adamların orada bomba ile yapamadığını, sizin kalemleriniz yapmasın'' uyarısında bulundu.

Manisa Soma- Kırkağaç  karayolu arası Aksu Petrol Mevkii'nde 28 Nisan tarihinde teröristlerin yola tuzaklanan 2 el yapımı patlayıcının patlamasıyla ilgili olarak Vali Erdoğan Bektaş gelişmeler ile ilgili kısa açıklamada bulundu.

Anemon Otel'de düzenlene Avrupa Okul Ortak Ağı(eTwinnig) Bölgesel Çalıştayı'nın ilk günkü toplantısına katılan Vali Bektaş, toplantı sonrasında basın mensuplarının Soma- Kırkağaç yol üzerindeki patlamaların ardından gelişmeleri nasıl olduğu hakkındaki sorularını yanıtladı.

Açıklamasına, bazı internet sitelerinde gelişmeler hakkında valiliğin gerekli açıklamayı yapmadığına yönelik haberleri sitemli bir şekilde değerlendirerek başlayan Vali Bektaş, "Allah aşkına bu olaylara nasıl bakıyoruz. Bir şey demiyoruz bildiğinizi yapıyorsunuz. Ben bir şey demedim siz bana soruyorsunuz. Terörle mücadele kameralar önünde mi olur ? Kimlerle mücadele ettiğimizi biliyormusunuz ? Adamların amaçları ney, hedefleri ne, ne yapmak istiyorlar bunları biliyormuzunuz ? O zaman onlara mı hizmet etmeliyiz. Yoksa insanımıza mı hizmet etmeliyiz. Bu iş kameralar önünde mi olur. Kamuoyuna bilgi verilmesi aşamasına gelindiğinde bilgi verilecektir. Yani biz bu olaya önem vermedik mi? Bunu mı demek istiyorsunuz. Hadi bana acımıyorsunuz arazide 24 saat görev yapan arkadaşlarımıza da mı acımıyorsunuz? Böyle bir olayı nasıl hafife alabiliriz, böyle bir şansımız var mı?'' diye konuştu.

GELİŞMELERİN YAŞANDIĞINI SÖYLEDİ, UYARIDA BULUNDU

Kontrolden çıkan otomobil mesafe levhasına çarpıp tarlaya uçtu: 2 yaralı Kontrolden çıkan otomobil mesafe levhasına çarpıp tarlaya uçtu: 2 yaralı

Vali Bektaş açıklamasının devamında yaşanan terör patlamasıyla ilgili olarak gelişmelerin yaşandığını belirterek, yaşana olayla ilgili bilgi kirliliğine sebep olan internet sitelerine de uyarıda bulundu. Vali Bektaş açıklamasında, "Gelişmeler var. Çalışmalar devam ediyor. Bilgi aşamasına gelindiği zaman elbetteki bilgi verilecek. Bu iş filanca yerde okul açma işine benzemiyor. Başka bir iş bu. Lütfen dikkatli olalım. Birşeyi yapamaya çalışırken, yaptığınız işin kime yaradığına bir bakalım. Azıcık düşünelim. Basın demek her aklına gelen şeyi yazan adam demek değildir ki. Azıcık düşünün ne yaptığınızı. Neye hizmet ettiğinize bir bakın. Adamların orada bomba ile yapamadığını, sizin kalemleriniz yapmasın. Allah aşkına. Daha nasıl derdimizi anlatacağız. Tekrar söylüyorum, adamların orada bomba ile yapamadığını siz kalemlerinizle adamlara yaptırmayın. Biz işimizi yapıyoruz ve işimizin başındayız. Ve biz çalışmalarımıza o bombadan sonra başlamadık. Çok önceden başladık. Vakti geldiğinde gerekli açıklama yapılacak. Gelişmeler var. çalışmalar sürüyor. Zor bir iş. Ama gereken neyse yapılıyor'' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim