Manisa’da köy yolları bile kapanmazken, yüzlerce vatandaş İstanbul Karayolu’nda 45 saat mahsur kaldı. Türkiye gündemine oturan olayla ilgili Manisa Büyükşehir Gazetesi ve 45 Haber, yaptığı yayınlarla yetkililerden hesap sordu. Vali Karayolları’nı uyardı, ancak olayla ilgili hiçbir soruşturma açılmadı. Gazetemiz ve haber sitemizdeki eleştirileri dikkate alan CHP Milletvekili Hasan Ören, olayı TBMM gündemine taşıdı. Hasan Ören, TBMM’ye verdiği soru önergesi ile bakana mahsur kalan insanların hesabını sordu.

Hasan Ören yaptığı yazılı basın açıklamasında Şakir Koruk’un konuyla ilgili köşe yazısını da örnek gösterdi ve bakana Manisa Valisi’nden neden konuyla ilgili bilgi alıp olayın sorumlularının üzerine gitmediğini sordu.

MANİSA’DA KAPANAN YOLLARIN SORUMLUSU KİM?

CHP Manisa Milletvekili Ören’in soru önergesi ve yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

Yılbaşı gecesi yağan kar nedeniyle İzmir İstanbul karayolunun, Manisa sınırları içinde kalan bölümün kapanması, sürücülerin ve yolcuların 47 saat beklemesinin yankıları hala devam etmektedir.

Yüzlerce araç yollarda kara saplanmış, sürücüler ve yolcular aç, susuz, ihtiyaçlarını karşılayacak yer bulamadan 47 saat soğukta beklemek zorunda kalmışlardır. Kapanan yollar nedeniyle vatandaşlarımız yılbaşını yolda geçirmek zorunda bırakılmışlardır. İki günde 4 bin 500 kişiye poğaça, sandviç, çay, ayran, su gibi gıda maddeleri yardımı yapıldığı ifade edilmiştir.

Kırkağaç Gelenbe mevkiinde yolun kapanması ve yol açma çalışmalarına geç başlanması nedeniyle vatandaşların saatlerce mahsur kalması kamu kurumlarını birbirine düşürmüştür. Manisa Valisi Karayollarını, AKP'liler ise Manisa Büyükşehir Belediyesini suçlamıştır.

Manisa Valisi; Karayollarının durumun ciddiyetini geç algıladığı için sorunun bu kadar büyüdüğünü ve ancak araçlar kara saplandıktan sonra müdahale etmeye başladığını, takipçileriyle paylaşmıştır.

Konuyu yakından takip eden Manisalı gazeteci Şakir KORUK, yaşanan olumsuzlukları köşe yazısında dile getirmiş ve Kara-Yollarında hava durumuna bakan, televizyon izleyen biri olmadığı için sonuç böyle olmuştur, diyerek tepkisini dile getirmiştir.

Burada önemli olan ülkenin en önemli karayolu olan İzmir-İstanbul yolunun kapanması ve binlerce vatandaşın soğuk kış gününde yollarda mahsur kalmasıdır. Bunun hesabını kurumlar ve belediyeler beraber vermelidir. Yılda sadece birkaç gün yağan karda bile tedbir alamayan yetkililerin artık uyanması gerekmektedir.

Manisa'da bunlar yaşanırken Karayollarının güvenliğinden sorumlu Sayın Ulaştırma Bakanı, Ankara'da sıcak evinde yaşananları herhalde televizyondan izlemiştir. Çünkü olaya müdahale ettiğine dair hiçbir bilgi gelmemiştir.

Sayın Bakana bürokratlarından, Manisa Valisinden neden bilgi alıp olaya müdahale etmediğini sormak istiyorum.

Sabuncubeli tünelini 4 yıldır bitiremeyen bir Bakanlıktan, yolları açık tutma basiretini göstermesini beklemek hayal diyenler olabilir.

Dileğimiz bir daha böyle olayların yaşanmaması, sürücülerin ve yolcuların karayollarında güven için seyahat etmeleridir.

 

 

 

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi ELVAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla

 

 

    Hasan ÖREN

Manisa Milletvekili

 

Yılbaşı gecesi yağan kar nedeniyle İzmir İstanbul karayolunun, Manisa sınırları içinde kalan bölümün kapanması, sürücülerin ve yolcuların 47 saat beklemesinin yankıları hala devam etmektedir.

Kırkağaç Gelenbe mevkiinde yolun kapanması ve yol açma çalışmalarına geç başlanması nedeniyle vatandaşların saatlerce mahsur kalması kamu kurumlarını birbirine düşürmüştür. Manisa Valisi Karayollarını, AKP'liler ise Manisa Büyükşehir Belediyesini suçlamıştır.

Yolun 47 saat sonra açılmasının ardından Manisa Valisi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Karayolları olayı geç algıladı" diyerek tepkisini ortaya koymuştur.

Manisa Valisinin Karayollarının durumun ciddiyetini geç algıladığı için sorunun bu kadar büyüdüğü ve ancak araçlar kara saplandıktan sonra müdahale etmeye başladığı ifadelerini okurlarıyla paylaşmıştır.

Yaşananlar kurumlar arası iletişimin olmadığı, karayollarını açık tutmakla görevli Bakanlığınızın görevini yapmadığı iddia edilmektedir.

Buna göre;

İYİ PARTİLİ ERYILMAZ’DAN ÖNEMLİ ÇIKIŞ “BEN DAHİL ALTILI MASADAKİ HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN TEMSİLCİSİNİ RAHAT BIRAKMAYIN!” İYİ PARTİLİ ERYILMAZ’DAN ÖNEMLİ ÇIKIŞ “BEN DAHİL ALTILI MASADAKİ HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN TEMSİLCİSİNİ RAHAT BIRAKMAYIN!”

1-      Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü kar yağışının meteoroloji tarafından bildirilmesine rağmen neden gerekli tedbirleri almamıştır?

2-      Günlük 30 binden fazla aracın geçtiği İzmir İstanbul karayolunun kapanmasını önlemek için Bakanlığınız ile diğer kamu kurumları ile neden işbirliği yapmamıştır?

3-      İzmir İstanbul yolunun kapanması ve vatandaşların 47 saat süreyle mahsur kalması ile ilgili Manisa Valisinden ve kurum yetkililerinizden bilgi aldınız mı?

4-      Gerekli tedbirleri almayan sorumlular hakkında soruşturma açılacak mıdır?

 

 

 

Editör: TE Bilisim