Manisa’nın Turgutlu ilçesinde geçmekte olan Gediz Nehrin’de toplu balık ölümleri korkutuyor.

Turgutlu ilçesi Çampınar Geçişinde, Sinirli Geçişinde, Maden Köprüsü ve Karaçalı Çayı bağlantısında nehir kenarında yaşayan vatandaşlar, su yüzeyine çıkan sazan, yayın cinsi balıkları toplayarak tepkilerini dile getirdiler.

Sabahın erken saatlerinde Gediz Nehri üzerindeki köprülerden geçen vatandaşların fark ettiği balık ölümleri üzerine Turgutlu Kaymakamlığı harekete geçti. Balık ölümlerine Kütahya Murat Dağı’ndan başlayan ve Menemen’e kadar giden Gediz Nehri’nde yaşanan kirliliğin, fabrikaların kimyasal atıklarından dolayı meydana geldiği iddia ediliyor.

Gediz Nehrindeki balık ölümlerine tepki gösteren Çiftçi Hasan Hüseyin Deveci, “Balık ölümlerinin yaşandığı Gediz Nehri’ndeki bu durumun araştırılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Burada ölmek üzere olan balıkları yakalayarak yiyen köylülerin sağlık durumu da incelenmeli. Vatandaşlarımız uyarılmalı ve bu balık ölümleri bir an önce durdurulmalı. Tedbir alınmalı” dedi. Konu hakkında bir açıklama yapan Kaymakam Nazmi Günlü  ”Gediz Nehri’nde geçtiğimiz yıllarda da buna benzer balık ölümleri meydana gelmişti. Yine aynı durumun tekrar yaşanması bizi son derece üzdü. Balıkların zehirli bir atıktan mı yoksa aşırı yağmurlara bağlı olarak suyun çamurlu olmasında dolayı mı öldükleri, yapılacak araştırmalar sonucu ortaya çıkacak. Bunun için hem ölen balıklar hem de suyun incelenmesi için gerekli birimlerimiz harekete geçti” dedi.

İYİ PARTİLİ ERYILMAZ’DAN ÖNEMLİ ÇIKIŞ “BEN DAHİL ALTILI MASADAKİ HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN TEMSİLCİSİNİ RAHAT BIRAKMAYIN!” İYİ PARTİLİ ERYILMAZ’DAN ÖNEMLİ ÇIKIŞ “BEN DAHİL ALTILI MASADAKİ HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN TEMSİLCİSİNİ RAHAT BIRAKMAYIN!”

n_1024x680 balık_ölümleri_gediz-10-1-642x320_1024x510

Editör: TE Bilisim