Araması bulunan şahıs silahlarla yakalandı Araması bulunan şahıs silahlarla yakalandı
Manisa’da son dönemlerde artarak devam eden terör operasyonlarıyla ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, vatandaşların huzuru ve güvenliği için her türlü çalışmanın yapılacağını kaydetti.
YAKALANANLAR TERÖR ÖRGÜTÜYLE DİREKT BAĞLANTILI
Saruhanlı’da 14 PKK’lının gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yapan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, yakalanan kişilerin terör örgütüyle direkt bağlantılı olduğunu ifade etti. Adli sorgulama sürecinin devam ettiğini söyleyen İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Manisa’da halkın huzuru ve güvenliği için çalışıyoruz. PKK terör örgütüne karşı operasyonlar yapıldı. Terör örgütüyle direkt diyaloğu olan, eylem yapan kişileri yakaladık. Adli sorgulama devam ettiği için ayrıntılı açıklamayı Perşembe günü yapacağız.” dedi.
MANİSA’DAN TERÖR ÖRGÜTLERİNE MADDİ YARDIM GİDİYOR
Manisa’da yaşayan bazı kişilerin terör örgütlerine legal ve illegal yollardan para aktardığını belirten Tayfur Erdal Ceren, bunun büyük bir suç olduğunu kaydetti. Terör örgütlerine yapılan para yardımının silah ve bomba olarak geri döndüğünü anlatan Müdür Ceren, vatandaşların konuya duyarlı olması gerektiğini kaydetti.
Müdür Ceren, "Vatandaşlarımızdan önemli bir ricam var. Bölücü, ideolojik her türlü terör örgütü mensupları vatandaşlarla iletişime geçmek isteyebilir, maddi yardım isteyebilir. Her türlü legal ve illegal kanallardan yardım isteyebilirler. Vatandaşlarımız sorun yaşamamak için lütfen bu kişileri polise ihbar etsinler. İlerde kanunla başları belaya girmesin, gerçekten üzülürüz. Vatandaşlarımız bir şekilde hayırseverlik ya da korkudan para verebilirler. Para terör örgütlerinin ana kaynağıdır. Bunu herkesin bilmesi lazım. Para kesildiğinde örgütün bir çok imkanları kesilir. Manisalı vatandaşlarımız para verecekse hayırlı işlere versinler. Devleti zor durumda bırakacak yerlere para yardımı yapmasınlar. Manisa’da terör örgütlerine para yardımı yapanlar var. Bunları farkındayız. Sayıları fazla değil. Bununla ilgili şikayetler geliyor.” dedi.
DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU
Vatandaşların siyasi görüşleriyle ilgilenmediklerini söyleyen Ceren, terör örgütlerinin yaptığı eylemlerden Manisalıların da zarar gördüğünü belirtti.
Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Bizim hiçkimsenin düşüncesiyle ilgimiz yok. Ben çok yakın çalıştığım arkadaşların görüşlerini bilmem. Yeter ki işini yapsın. Terör örgütü, ideolojik örgüt ve insanlara zarar veren kişilere rahatsızız. Bunlara para yardımı yapan vatandaşlarımıza sıcak bakmıyoruz. Bu paralar bize silah ve bomba olarak dönüyor. Ankara’da, Suruç’ta yaşanan patlama bizi de ilgilendiriyor. Bize bir şey olmak diye bir şey düşünmemek lazım. Manisa 6 tane şehit verdi, Ankara’da 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Manisa bunlardan dolaylı olarak zarar görüyor. Bunlar polisimizi, devletimizi zayıflatmaya uğraşan kişilerdir. İlla silahla değil, dolaylı yoldan da zarar verebilirler. Biz doğuda ya da batıda askerimizi, polisimizi kaybetmek istemiyoruz. İnsanlarımızın ölmesini istemiyoruz. İnsanlarımızın huzur ve güven içerisinde dolaştıklarını gördüğümüzde polis teşkilatı olarak mutlu oluyoruz. Polisimiz çalışıyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim