Ayağı çamur olmasın diye köylülerin sırtına binen Manisa Büyükşehir Belediyesi müdürlerinden Nedim Zurnacı hakkında açıklama yapıldı.

30 Aralık 2014 tarihi itibariyle bölgemizde baş gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle, Akhisar ilçemize bağlı Çamönü Mahallesi’nde yoğun kar yağışının ardından zarar gören seraların incelenmesi ve hasar tespiti yapılması için Kırsal Hizmetler Daire Başkanımız Nedim ZURNACI ve bir heyet, 31 Aralık 2014 tarihinde görevlendirilmiştir.

Yapılan çalışma esnasında hizmet anlayışımız, vatandaşa yaklaşımımız ve değerlerimiz açısından asla tasvip etmeyeceğimiz şekilde Daire Başkanımızın çiftçilerimiz tarafından taşınmasına ilişkin olarak görüntüleri basına da yansıyan olay meydana gelmiştir.

Meydana geldiği andan itibaren takibimizde olan olaya istinaden, olaydan sonraki ilk mesai günü olması hasebiyle bugün itibariyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125 ve devam eden maddeleri gereğince idari soruşturma başlatılmış ve ilgili daire başkanımız görevinden alınmıştır.

Araması bulunan şahıs silahlarla yakalandı Araması bulunan şahıs silahlarla yakalandı

Özellikle bilinmesi gerekir ki, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi, ‘Milletin efendisi’ olan köylümüz, sırtımızda taşımamız gereken değere haizdir. Bu gerçeklikten yola çıkarak bilinmesini isteriz ki, ne Belediye Başkanı olarak şahsımızın, ne de çalışanlarımızın bunun aksine bir davranış içerisinde olması mümkün değildir ve bunun aksine olabilecek hareketleri de hoş görmemiz söz konusu olmayacaktır. Kaldı ki bizlerin halkla iç içe olduğumuzu gösteren birçok olay, kamuoyunun malumudur.

Bizler dahil tüm kamu görevlileri, çalışmalarında, hal, hareket ve davranışlarında, kurumlarının vizyonları ve prestijleri, kamuoyu güvenilirlikleri için azami itina ve dikkati göstermek mecburiyetindedirler. Buna rağmen bir çalışanımızın bireysel olarak yaptığı bir hatanın belediyemize ve mensubu bulunduğum siyasi kimliğe mal edilmeye çalışılması, hele bundan yola çıkarak siyasi eleştirilere varacak kadar spekülasyonlar yapılması, anlayışımız gereği çok yanlış addedilmiştir.

Toplumun tüm kesimleri ve hangi siyasi düşünceden olursak olalım, vatandaşımıza karşı yapılacak en ufak bir saygısızlığı görmezlikten gelmemek durumunda olduğumuzu, üzerine ciddiyetle gitmemiz gerektiğini, bu durumu aynı zamanda devlete karşı işlenen her fiilde de göstermemiz gerektiğini, topyekün bir şekilde tüm yolsuzluklarla da mücadele etmemiz gerektiğini ve bunlara da hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etmek durumundayız.

Bu vesile ile tekrar bilinmesini isteriz ki, kamu hizmeti görürken ve belediye hizmetlerini yürütürken çalışanlarımız tarafından yapılacak en ufak yanlış dahi göz ardı edilmeyecek, gereken her türlü önlem alınacak ve müeyyideler uygulanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilisim